Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Συνάντηση με πρωθυπουργό πριν φύγει για Ευρώπη ζητούν Βενιζέλος-Κουβέλης



ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τον πρωθυπουργό στο βασικό διακύβευμα, που είναι «η παραμονή της χώρας στο ευρώ, με την κοινωνία όρθια». Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στους βουλευτές του κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Ο κ. Κουβέλης ενημέρωσε ότι αναζητείται ένα υπόλοιπο από τα 11,5 δισ. ευρώ και ο ίδιος θα προσπαθήσει να εγγυηθεί το μικρότερο κόστος για την κοινωνία.
Επέμεινε ότι η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση πρέπει να τηρείται, μην αποκλείοντας όμως και τον επανακαθορισμό της όταν οι εξελίξεις το απαιτούν. Αυτό όμως, διευκρινίζει, δεν σημαίνει συνεχείς εκπτώσεις και υπαναχωρήσεις. Ο κ. Κουβέλης ενημέρωσε, δε, ότι ακόμη δεν έχει πάρει στα χέρια του τα πακέτο των νέων μέτρων από το υπουργείο Οικονομικών.

Διαφορετικές προσεγγίσεις έχουν ωστόσο οι πασοκογενείς βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, με τον κ. Βουδούρη να έχει στείλει επιστολή προς τους συναδέλφους του βουλευτές , στην οποία υποστηρίζει ότι έχουν διολισθήσει από την προγραμματική συμφωνία σε θέματα όπως η εκχώρηση της ΑΤΕ, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων και το θέμα της εφεδρείας. Ο κ. Βουδούρης καταλήγει ότι εάν επιμείνουμε στη στάση που εκφράζεται με την έννοια της «συγκυβέρνησης» θα διευκολύνουμε μια πολιτική που οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδα.
 Στα επιτελεία της Ιπποκράτους και της Αγ. Κωνσταντίνου επιμένουν ότι θα ήταν χρήσιμη μια συνάντηση των πολιτικών αρχηγών πριν από την αναχώρηση του πρωθυπουργού για τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ώστε να χαραχθεί κοινό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Και από την πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου παρέχεται πλήρης στήριξη στον πρωθυπουργό για τη διαπραγμάτευση, παρά το ότι τηρούνται αποστάσεις για τα μέτρα των 11,5 δισ.
Κική Παππά


express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου