Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Μίλησε και ο Βενιζέλος με Γιούνκερ



Μακρά και αναλυτική τηλεφωνική συζήτηση με τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Στη συζήτηση αυτή ο κ. Βενιζέλος στήριξε τις θέσεις της ελληνικής Κυβέρνησης.
Επίσης, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε σήμερα με τον πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Δρ. Wolfgang Dold ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της συνάντησης. Ο  κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον Γερμανό πρέσβη για την έως τώρα πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και τόνισε ότι από τους αριθμούς τεκμηριώνεται η σημαντική δημοσιονομική
προσαρμογή και το πόσο σημαντικά είναι τα επιτεύγματα σε επίπεδο διαρθρωτικών αλλαγών.
Είναι προφανές ότι η συνάντηση αυτή συνδέεται με την προετοιμασία της γερμανικής πλευράς για τη συνάντηση της Καγκελαρίου Merkel με τον Έλληνα Πρωθυπουργό την προσεχή Παρασκευή.  
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με κλιμάκιο ηγετικών στελεχών της Deutsche Bank που ασχολείται με τα ελληνικά θέματα, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Deutsche Bank και πρώην υφυπουργό Οικονομικών κ. Caio Koch-Weser.
Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών, με πρωτοβουλία του Γάλλου Πρωθυπουργού κ. Jean-Marc Ayrault, είχε διεξαχθεί μακρά τηλεφωνική συνομιλία του κ. Ayrault με τον κ. Βενιζέλο, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη των θέσεων της ελληνικής Κυβέρνησης, ενόψει και των επαφών του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό.
enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου