Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Σιμόν Πέρες: «Η σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών αποτελεί καλό οιωνό»



Σιμόν Πέρες: «Η σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών αποτελεί καλό οιωνό»
«Η παρουσία σας εδώ υπογραμμίζει τη θέληση των δύο λαών για συνεργασία σε πολλούς τομείς» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες.

«Η σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών αποτελεί καλό οιωνό» είπε, από την πλευρά του, ο Σιμόν Πέρες και πρόσθεσε: «Πέρα από τη γεωγραφική και φιλοσοφική προσέγγιση μπορούμε να εντάξουμε και την επιστημονική συνεργασία που αποτελεί βάση ανάπτυξης της νέας εποχής. Οι Έλληνες είναι υπέροχοι άνθρωποι με υπέροχη νεολαία. Η νέα γενιά είναι εκείνη που μπορεί να φέρει την ανάπτυξη που θέλει η χώρα».
Στη συνέχεια, στις κοινές τους δηλώσεις, ο Πρόεδρος Παπούλιας τόνισε μεταξύ άλλων ότι η επίλυση του Κυπριακού θα συμβάλει στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής και ζήτησε τη στήριξη και τη βοήθεια του Ισραήλ για το ζήτημα.
Αυτό που έγινε σήμερα είναι ένας «επιπλέον γάμος» δήλωσε ο Ισραηλινός πρόεδρος ευχαριστώντας τον Κάρολο Παπούλια για τα θερμά του λόγια. Στη δηλώσεις του μίλησε για τη σημασία της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. «Θέλουμε ένα κόσμο γεμάτο τουρίστες και όχι τρομοκράτες», σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο χθεσινό αιματηρό επεισόδιο στη μεθόριο του Σινά με την Αίγυπτο.
Ο κ. Πέρες μίλησε για επιστημονική, πολιτική και οικονομική συνεργασία των δύο χωρών και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κρίση. Εσείς, είπε, βλέπετε το ξεκίνημα της κρίσης εγώ το τέλος. Η κρίση δεν είναι τέλος του κόσμου αλλά η αρχή ενός νέου, είναι σκληρή για το λαό αλλά καλή για το μέλλον του. Εσείς διαλέξατε το δύσκολο δρόμο για να βγείτε από την κρίση αλλά θα σας οδηγήσει στο μέλλον, ανέφερε ο πρόεδρος του Ισραήλ. Παρατήρησε επίσης ότι η οικονομική κρίση είναι ευρωπαϊκή.
Τον Σιμόν Πέρες υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Ο πρόεδρος του Ισραήλ θα έχει σειρά επαφών με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Ο κ. Πέρες, που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα με την ιδιότητα του αρχηγού του Κράτους του Ισραήλ, θα πραγματοποιήσει ένα ευρύτατο κύκλο επαφών με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας μας και, μεταξύ άλλων, θα του απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων.

Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η οποία θα συνοδευτεί με γεύμα εργασίας.

Το απόγευμα ο κ. Πέρες θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, καθώς και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Την Τετάρτη ο Ισραηλινός πρόεδρος, μαζί με τον κ. Παπούλια, θα πραγματοποιήσουν μονοήμερη επίσκεψη στην Ύδρα. 
Η αναχώρηση του Ισραηλινού προέδρου είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Πέμπτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου