Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΠΑΣΟΚ: Όχι άλλη ύφεση ...



Την απόλυτη στήριξή της στην κυβέρνηση στις συζητήσεις της με την τρόικα με βάση το πλαίσιο συμφωνίας που διαμορφώθηκε στην τελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών εκφράζουν στο ΠΑΣΟΚ. Στην Ιπποκράτους γίνεται λόγος για «δύσκολες επαφές», και επικεντρώνονται στο διπλό εθνικό στόχοΑφενός να αποφευχθεί όσο γίνεται περισσότερο η περαιτέρω τροφοδότηση της ύφεσης που υπονομεύει την αποδοτικότητα οποιωνδήποτε μέτρων και αφετέρου, τα μέτρα στην τελική τους μορφή, η οποία ακόμη δεν έχει
οριστικοποιηθεί να μην είναι οριζόντια, δηλαδή να έχουν το στοιχείο της εσωτερικής ισορροπίας και δικαιοσύνης και να μη θιγούν ευπαθείς ομάδες.

Μέριμνα του ΠΑΣΟΚ, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε ήταν και είναι η διαφύλαξη της αξιοπιστίας των κομμάτων της κυβερνητικής συνεργασίας, με βάση τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. «Η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες που ψήφισαν τα κόμματα της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας έχει ιδιαίτερη σημασία για την μακροπρόθεσμη αντοχή της Κυβέρνησης που πρέπει να έχει πραγματικό ορίζοντα τετραετίας, λέει το ΠΑΣΟΚ», λένε χαρακτηριστικά άνθρωποι του περιβάλλοντος του προέδρου του κινήματος Ευάγγελου Βενιζέλου.

Την ίδια ώρα, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρο ότι δε θέλει να δώσει καμία συνέχεια στη συζήτηση για τα εσωτερικά του κινήματος. Το μέλλον της παράταξης κρίνεται από το μέλλον της χώρας, λένε στο ΠΑΣΟΚ ,και όχι απο τη στάση μερικών προσώπων και προσθέτουν: Στο ΠΑΣΟΚ τους θέλουμε όλους κοντά μας και κατανοούμε πόσο δύσκολη είναι η νέα εποχή για πολλά στελέχη μας, συνηθισμένα σε άλλους ρόλους, που είναι τώρα εκτός Κυβέρνησης ή και εκτός Βουλής. Ο μόνος όμως τρόπος να σταθεί ξανά στα πόδια της η παράταξη, είναι να εφαρμόζει με συνέπεια την στρατηγική που παρουσιάστηκε προεκλογικά στον ελληνικό λαό και με βάση την οποία το ΠΑΣΟΚ άντεξε την τεχνητή πόλωση των εκλογών Ιουνίου και μετέχει στον σχηματισμό της κυβερνητικής πλειοψηφίας με ουσιαστική συμβολή, πολύ μεγαλύτερη του αριθμητικού του ποσοστού.

Όλα αυτά αναμένεται να γίνουν ακόμη περισσότερο ξεκάθαρα από τον Ευάγγελο Βενιζέλο την Τρίτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της οργανωτικής γραμματείας του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, στην Ιπποκράτους σχολίαζαν και το θέμα που ενέσκηψε εσχάτως και αφορά τη μεταφορά παράνομων μεταναστών στις εγκαταστάσεις των σχολών αστυνομίας στην Ξάνθη και την Κομοτηνή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο θέμα ενδέχεται ν’ αποτελέσει ένα απ’ αυτά που θα συζητηθούν τη Δευτέρα στη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών του κυβερνητικού συνασπισμού. Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό προστασίας του πολίτη, Νίκο Δένδια και του υπογράμμισε τις εύλογες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών. Επίσης του επεσήμανε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα σωστά χωρίς την ενημέρωση και τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.

no-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου