Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ελον Μασκ: Ο πρώτος thrillionaire του κόσμου


Ελον Μασκ: Ο πρώτος thrillionaire του κόσμου

Οταν μια εφημερίδα όπως οι «New York Times» μπαίνει στη διαδικασία να βρει έναν νεολογισμό για να περιγράψει μια προσωπικότητα, τότε αυτή ξεπερνά μάλλον τα γήινα μέτρα. 

Ακριβώς αυτό ισχύει για τον Ελον Μασκ, ιδρυτή της PayPal, δημιουργό του πρώτου ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου Tesla και πατέρα πέντε παιδιών, τριδύμων και διδύμων. 



Ο άνθρωπος όλων των ρεκόρ, που ετοιμάζεται τώρα να στείλει και ανθρώπους για διακοπές στο Διάστημα μέσω της εταιρείας του SpaceX, χαρακτηρίζεται ως ο πρώτος «thrillionaire» του κόσμου, λέξη που συνδυάζει επιτυχημένα τη διάσταση του πλούτου αλλά και του ενθουσιασμού (thrill) με τον οποίο αντιμετωπίζει την επιχειρηματικότητα. 

Ο 41χρονος με βιογραφικό που περιλαμβάνει ήδη κατορθώματα από δέκα ζωές, είναι λογικό να έχει αποτελέσει το πρότυπο για τον φανταστικό ήρωα Τόνι Σταρκ, κεντρικό πρωταγωνιστή των ταινιών «Iron Man». Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, είχε δεχθεί τον σκηνοθέτη Τζον Φαβρό και τον πρωταγωνιστή Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στο γραφείο του για να δώσει κατευθύνσεις για την ταινία τους.

Αν και μεγαλοεπιχειρηματίας διαστάσεων σούπερ ήρωα, έχει κι αυτός μια αχίλλειο πτέρνα: την προσωπική του ζωή. Το 2008 χώρισε από τη μητέρα των πέντε παιδιών του, την Τζαστίν, με ένα διαζύγιο που χαρακτηρίστηκε από τα μέσα εκείνη την εποχή «το πιο μπλεγμένο των ΗΠΑ»! 

Η σύζυγός του υποστήριζε ότι είχε πάθε εμμονή με τη δουλειά του και ότι ακόμα και για θέματα των παιδιών του έπρεπε να μιλάει με τη βοηθό τους. Αποκάλυψε δε ότι ο Μασκ την ενημέρωσε πως η σχέση τους είχε τελειώσει αφήνοντας ένα μήνυμα στο γραφείο του ψυχαναλυτή της! 

Ο επιχειρηματίας έχει διαψεύσει το μεγαλύτερο μέρος των ισχυρισμών της πρώην συζύγου του, ωστόσο με τον καιρό φαίνεται να απασχολείται λιγότερο με την απόκρυψη
η της προσωπικής του ζωής. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να αποκαλύπτει πτυχές του δεύτερου διαζυγίου του, από τη Βρετανίδα ηθοποιό Ταλούλα Ρίλεϊ, στο Twitter! 

Από τη Silicon Valley στα πάρτι με τους celebrities
O Ελον, γιος Νοτιοαφρικανής και Καναδού, μεγάλωσε στην Πρετόρια. Στα οχτώ του χρόνια διάβασε ολόκληρη την Encyclopaedia Britannica, ενώ στα δέκα του απέκτησε τον πρώτο του ηλεκτρονικό υπολογιστή κι έμαθε μόνος του να τον προγραμματίζει.

Λίγα χρόνια μετά πούλησε το πρώτο του λογισμικό και το 1995 βρέθηκε με μια αξιοζήλευτη υποτροφία στη Silicon Valley, όπου έμελλε να ξεκινήσει η λαμπρή πορεία του στον τομέα των νέων τεχνολογιών. 

Η επιτυχία στα επαγγελματικά άρχισε να φέρνει και την… καλοπέραση! Με την πρώτη σύζυγό του, την οποία γνώρισε στα 17 του, κυκλοφορούσαν στο Χόλιγουντ κάνοντας παρέα σε exclusive night clubs με σταρ όπως ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, έκαναν πάρτι στην έπαυλή τους, αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων, στο Μπελ Ερ και ταξίδια με το ιδιωτικό τους τζετ. 

Παρά το στάτους του παντοδύναμου επιχειρηματία, όπως όλοι οι εκπρόσωποι της νέας γενιάς των μεγιστάνων, συνηθίζει να οδηγεί μόνος του μέχρι το γραφείο του, προτιμώντας για τις μετακινήσεις του ένα κατακόκκινο Tesla Roadster Coupe. 

Οταν θέλει να χαλαρώσει, όπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το να παίξει κάποιο από τα αγαπημένα του video game! Επόμενος στόχος για τον πολυμήχανο Μασκ; «Πρέπει να βρω μια γυναίκα…» δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό «Forbes». Εθελόντριες;…



espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου