Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ επιρρίπτουν στην κυβέρνηση ευθύνες για την έξαρση της ρατσιστικής βίας



ΔΗΜΟΣΙΕΣ παρεμβάσεις των κομμάτων της Αριστεράς προκάλεσε η είδηση της δολοφονίας Ιρακινού στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή από άτομα που σύμφωνα με την Αστυνομία είχαν επιχειρήσει να επιτεθούν σε άλλους δύο αλλοδαπούς (υπηκόους Ρουμανίας και Μαρόκου), οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν. 

Με αφορμή το περιστατικό ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι «τα εγκλήματα ρατσιστικής βίας και φυλετικού μίσους πυκνώνουν, με το γενικότερο πολιτικό κλίμα στοχοποίησης της μετανάστευσης, ως της αιτίας όλων των δεινών της χώρας, να ενισχύει τέτοιου είδους φαινόμενα». «Το πρόβλημα της εγκληματικότητας», προσθέτει, «που δεν μπορεί να ταυτίζεται με τους μετανάστες, αλλά και το ζήτημα της μετανάστευσης, απαιτούν ολοκληρωμένη, υπεύθυνη και συνολική αντιμετώπιση». Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τον τρόπο που αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα καλλιεργεί κλίμα μισαλλοδοξίας και «κλείνει τα μάτια» σε επιθέσεις ρατσιστικής βίας και μίσους. 
Τεράστιες ευθύνες καταλογίζει στην κυβέρνηση και το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, καλώντας τους πολίτες να μην ανεχθούν την απάνθρωπη βία κατά των μεταναστών. «Παράλληλα με το πογκρόμ που οργανώνει η κυβέρνηση, τον “Ξένιο Δία” τον εφαρμόζουν και συμμορίες φασιστοειδών που ξυλοκοπούν και μαχαιρώνουν τα θύματα των πολέμων, των δουλεμπόρων και της εκμετάλλευσης. Ο νεαρός Ιρακινός που δολοφονήθηκε άγρια και άνανδρα στο κέντρο της Αθήνας είναι μόνο ένα από τα θύματά τους» αναφέρει το ΚΚΕ. «Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Ο λαός δεν πρέπει να ανεχτεί την απάνθρωπη βία κατά των μεταναστών», επισημαίνεται.

•    Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας σειρά περιστατικών βίας σε βάρος αλλοδαπών που διαμένουν νόμιμα ή παράνομα στη χώρα μας, κάποια εκ των οποίων χαρακτηρίζονται οργανωμένες επιθέσεις με ρατσιστικές προεκτάσεις. Από την πλευρά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ενισχύονται τα μέτρα αστυνόμευσης, με την αποδέσμευση επιπλέον δύναμης 1.500 αστυνομικών από ειδικές υπηρεσίες (ΕΥΠ, προσωπική ασφάλεια πρωθυπουργού, ασφάλεια βουλευτών, ευρωβουλευτών και περιφερειαρχών, φρούρηση στόχων κ.λπ.) και τη μετάθεσή τους σε αστυνομικές υπηρεσίες, με βάση το σχετικό προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας.


express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου