Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Το Greenwave Festival επιστρέφει

Επιστρέφει στην πόλη μας, από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου το Greenwave Festival. Πρόκειται για ένα εναλλακτικό φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία πέρσι
για πρώτη φορά και επαναλαμβάνεται, με στόχο να γίνει θεσμός για την πόλη. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο δημοτικό πάρκο (χώρος πρώην αναψυκτηρίων), δίπλα στο Θέατρο Κήπου και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πολλές οργανώσεις που προωθούν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής.

Το επίσημο πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις κεντρικές ομιλίες - συζητήσεις:
1. Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου: Θεσσαλονίκη 100 χρόνια πριν, 100 χρόνια μετά.
2. Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου: Πρωτοβουλίες προστασίας της φύσης στα Βαλκάνια – Από την προστασία των μεγάλων θηλαστικών έως τις αντιστάσεις στις εξορύξεις χρυσού.
3.Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου: Νερό, σκουπίδια, χρυσός – για ποια ανάπτυξη μιλάμε;
Καθημερινά, πάντως, θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις, συζητήσεις και events. Ηδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν οργανώσεις και φορείς όπως ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα, αλλά και των λιμνών Κορώνεια και Βόλβη, η Greenpeace, το Γραφείο Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, ο «Αρκτούρος», φοιτητικές οργανώσεις, τo Eλληνικό Συντονιστικό Κέντρο Ευρωπαϊκού Δικτύου Ποδηλατικών Διαδρομών - EUROVELO, η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, η ΠΡΩΣΚΑΛΟ, η Κίνηση 136 κ.λπ.
Οι διοργανώτες του φεστιβάλ επενδύουν στην ενίσχυση της «κοινωνίας των πολιτών» ως λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης και τονίζουν ότι «όλες οι συλλογικότητες μαζί και η καθεμία ξεχωριστά να προωθήσουν τον οικολογικό και εναλλακτικό τρόπο ζωής, αλλά και την κοινωνικά αλληλέγγυα επίλυση της κρίσης που βιώνουμε. Να συναντηθούν, να επικοινωνήσουν, να γιορτάσουν και να προτείνουν λύσεις όλες οι συλλογικότητες των πολιτών οι οποίοι παίρνουν τη λύση των προβλημάτων τους στα χέρια τους, απαιτώντας, αντιδρώντας, προτείνοντας και δημιουργώντας, χωρίς να περιμένουν λύσεις των προβλημάτων τους από πολιτικούς, τηλεπαρουσιαστές, υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων ή διευθύνοντες συμβούλους (golden boys) ιδιωτικών ή κρατικών εταιριών
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου