Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Συνεχίζονται οι εργασίες στα σχολεία του δήμου Νεάπολης- Συκεών

Έργα προϋπολογισμού περίπου 15 εκατ. ευρώ για την κατασκευή σχολικών αιθουσών βρίσκονται σε εξέλιξη στο δήμο Νεάπολης- Συκεών. Σε εξέλιξη βρίσκονται
μεταξύ άλλων, εργασίες για την προσθήκη νέας πτέρυγας στο 1ο Λύκειο Πεύκων, όπου μέσα στο σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατεδάφισης δυο παλιών κτισμάτων εντός του οικοπέδου του σχολείου. Συνολικά πρόκειται να προστεθούν τέσσερις νέες αίθουσες και άλλοι βοηθητικοί χώροι. Η κατεδάφιση και η πρώτη διαμόρφωση του χώρου ολοκληρώθηκε με ευθύνη του δήμου, ενώ οι
εργασίες για την τοποθέτηση των αιθουσών βαρέως τύπου συνολικού προϋπολογισμού 613.770 ευρώ, αναμένεται να ξεκινήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα με στόχο να παραδοθούν στη σχολική κοινότητα το συντομότερο δυνατόν.
«Στην ουσία πρόκειται για ένα νέο σχολείο δίπλα στο υπάρχον, η κατασκευή του οποίου θα ενισχύσει το σύνολο της εκπαιδευτικής δομής που θα αποκτήσει πλήρη και σύγχρονη μορφή αντιμετωπίζοντας πλήρως τις ανάγκες για τη φιλοξενία και εκπαίδευση των μαθητών», τονίζει ο αντιδήμαρχος Μικρών Έργων και αρμόδιος αντιδήμαρχος Πεύκων Αλέκος Σιμητόπουλος. Να σημειωθεί ότι το έργο αυτό κρίθηκε αναγκαίο για την απελευθέρωση βοηθητικών αιθουσών του 1ου Λυκείου (πολλαπλών εκδηλώσεων, υπολογιστών, βιβλιοθήκης, κλπ.), που τη σχολική περίοδο που πέρασε αξιοποιήθηκαν ως αίθουσες διδασκαλίας λόγω του πολύ αυξημένου αριθμού μαθητών στην περιοχή.
Διαμορφώσεις αυλών
Την ίδια ώρα, οι εργασίες για την προετοιμασία και ενίσχυση των σχολικών κτιρίων της Δ.Ε. Πεύκων συνεχίστηκαν με έντονους ρυθμούς και σε άλλα σχολικά συγκροτήματα με στόχο την εξασφάλιση των καλύτερων όρων και προϋποθέσεων της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Στην περίπτωση αυτή ανήκει ο χώρος του παλιού λυκείου το οποίο λειτουργεί ως παράρτημα του 1ου Γυμνασίου πλέον, όπου ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο οι εργασίες διαμόρφωσης του αύλειου χώρου.
Να σημειωθεί ότι στην αυλή του σχολείου αυτού υπήρχαν έξι πλαστικά kibo που στο πρόσφατο παρελθόν «έπαιξαν» το ρόλο των αιθουσών διδασκαλίας φιλοξενώντας κάτω από άσχημες συνθήκες τους μαθητές του λυκείου, τα οποία, όμως, την περίοδο που πέρασε δεν λειτούργησαν. Κι αυτό γιατί οι μαθητές του γυμνασίου πήραν θέση στις αίθουσες του κτιρίου του πρώην λυκείου, αφού η δημοτική αρχή εξασφάλισε την έγκαιρη παράδοση του νέου 1ου Λυκείου. Τα kibo αυτά, με δαπάνες του δήμου, απομακρύνθηκαν από τον αύλειο χώρο προκειμένου αυτός να διαμορφωθεί κατάλληλα και να αποκτήσει εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, όμως, η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών ενέταξε εσπευσμένα στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου και την ανακαίνιση του κτιρίου των «Καλογριών» και την πλήρη αναμόρφωση του αύλειου χώρου, έργο συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Αυτό εντάσσεται στο σχέδιο της δημοτικής αρχής για την αποσυμφόρηση των 2ου-4ου συστεγαζόμενων Δημοτικών Σχολείων, των οποίων ο νέος χώρος θα λειτουργήσει ως παράρτημα κάτω από συνθήκες ασφάλειας.
Τέλος, ζήτημα ημερών είναι να τοποθετηθεί μια αίθουσα προκάτ βαρέως τύπου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, όπου ο χώρος και η αίθουσα έχουν ήδη ετοιμαστεί. «Το πρόβλημα της σχολικής στέγης στα Πεύκα ήταν γνωστό πόσο μεγάλο ήταν. Από την πρώτη ημέρα, όμως, που ανέλαβε η υπό τον Σίμο Δανιηλίδη διοίκηση, δεν πέρασε λεπτό που να μην αξιοποιηθεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων δίνοντας λύση σε καυτά συσσωρευμένα προβλήματα. Διαρκώς κάνουμε βήματα προόδου και πιστεύω ότι αυτό το βλέπουν και το αναγνωρίζουν και οι ίδιοι οι γονείς», τονίζει ο κ.Σιμητόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου