Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΣΧΟΛΙΑ ΞΕΝΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Α. ΣΑΜΑΡΑ «Σθεναρή η αντίσταση της Μέρκελ»


«Σθεναρή η αντίσταση της Μέρκελ»
Την σθεναρή αντίσταση της Ανγκελα Μέρκελ στην «επίθεση γοητείας» του Α. Σαμαρά επισημαίνουν αρκετά ΜΜΕ του εξωτερικού, τονίζοντας πως η γραμμή της Γερμανίας παραμένει ίδια: συνεχίστε με την εφαρμογή του προγράμματος.
Στο Βερολίνο συγκρούστηκαν δυο πραγματικότητες, η γερμανική και η ελληνική, αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Suedeutsche Zeitung, σημειώνοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος, η καγκελάριος όμως μάλλον του…έκοψε την φόρα.

«Ο Σαμαράς υπόσχεται αποτελέσματα» γράφει στην ιστοσελίδα της η Welt, σχολιάζοντας παράλληλα τις διαφορετικές εκφράσεις που χρησιμοποίησαν οι δυο ηγέτες για να αποτιμήσουν την συνάντηση: «εποικοδομητική» την περιέγραψε ο Α. Σαμαράς, «έντονη συζήτηση» την χαρακτήρισε η Α. Μέρκελ. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, αυτό στην διπλωματική αργκό, μεταφράζεται ως «διάσταση απόψεων». Ο λόγος που η καγκελάριος επέλεξε τις συγκεκριμένες λέξεις, προσθέτει η Welt, ήταν οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού περί «τοξικών δηλώσεων» Γερμανών αξιωματούχων.
«Η Μέρκελ παραμένει αυστηρή μετά την συνάντηση» εκτιμά η Bild, αποφαινόμενη ότι η καγκελάριος ήταν μεν ευγενική, αλλά σκληρή επί της ουσίας και ότι δεν εντυπωσιάστηκε από την «επίθεση γοητείας» του Έλληνα πρωθυπουργού.
«Σθεναρή η αντίσταση της Μέρκελ»
Η γαλλική Figaro, εκτιμά πως η Γερμανία δεν άφησε περιθώρια στην Ελλάδα και ότι η Μέρκελ, υπό την πίεση της κοινής γνώμης και του συνασπισμού της, αρνήθηκε να παραχωρήσει περαιτέρω βοήθεια στην Αθήνα, δίχως χειροπιαστά αποτελέσματα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.
«Σθεναρή η αντίσταση της Μέρκελ»
Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητά από την Μέρκελ να δώσει στην Ελλάδα το περιθώριο να αναπνεύσει, μεταδίδει το BBC, συμπληρώνοντας πως η καγκελάριος επιμένει στην τήρηση των δεσμεύσεων σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις.
Στο ίδιο πνεύμα και το άρθρο της Wall Street Journal που τιτλοφορείται: «Μέρκελ: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει το πρόγραμμα». Η σημερινή συνάντηση στο Βερολίνο, ήταν το πρώτο πραγματικό βήμα- εδώ και μήνες- για την επαναφορά του ελληνικού προγράμματος στον «σωστό δρόμο», γράφει η εφημερίδα, αλλά όπως επισημαίνουν αναλυτές που επικαλείται η WSJ, χρειάζεται ακόμη να διανυθεί πολύς δρόμος προτού ανακτήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός την εμπιστοσύνη των δανειστών -ιδιαίτερα της Γερμανίας- αλλά και των αγορών.

ethnos.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • «Σθεναρή η αντίσταση της Μέρκελ»
  • «Σθεναρή η αντίσταση της Μέρκελ»
  • «Σθεναρή η αντίσταση της Μέρκελ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου