Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με αντιπροσωπεία του Κουμμουνιστικού Κόμματος της Κίνας


Με επταμελή αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, με επικεφαλής τον Li Faquan, εκπρόσωπο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΚ, συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι Πάρις Κουκουλόπουλος, συντονιστής της Οργανωτικής Γραμματείας, Φίλιππος Σαχινίδης, εισηγητής της Κ.Ο για θέματα Οικονομίας, Πάνος Μπεγλίτης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και η Χριστίνα Μανωλοπούλου, διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου.



Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Κίνας και οι ευρύτερες σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Κίνας όπως διαμορφώνονται εν μέσω της διεθνούς δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτική κρίσης.
Ο Ευ.Βενιζέλος, ενημέρωσε τους Κινέζους αξιωματούχους για την προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης. Ιδιαιτέρως επεσήμανε τη συμβολή της Τράπεζας της Κίνας σε αυτήν την προσπάθεια, μέσω της αγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων.
Από την πλευρά της κινεζικής αντιπροσωπείας εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων σε ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων και εκφράστηκε η ετοιμότητα της κινεζικής πλευράς για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Τέλος, ο κ. Li Faquan  ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο για την συμβολή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στην απελευθέρωση των 13 χιλ.κινέζων εργαζομένων κατά την κρίση στη Λιβύη και απεύθυνε πρόσκληση στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επισκεφθεί την Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου