Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει εκλογές


Ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει εκλογές

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει σηκώσει τα μανίκια και έχει ριχτεί στη δουλειά. Από το ψηλοτάβανο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, μπροστά από τον μεγάλο πίνακα αφηρημένης τέχνης στις αποχρώσεις του κόκκινου και του ροζ, ο Αλέξης Τσίπρας με τους στενούς του συνεργάτες σχεδιάζουν την επόμενη μέρα.

Ετσι, σε κάποια από αυτές τις συσκέψεις αποφασίστηκε να μη θέσει ευθέως θέμα εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού εκτιμάται ότι είναι πολύ μικρό το διάστημα που έχει περάσει από τις προηγούμενες -και μάλιστα διπλές- κάλπες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα θέτει θέμα εκλογών εμμέσως, αφού θα ζητά να μην ψηφιστούν τα μέτρα και να μην εφαρμοστεί, αλλά να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική. «Δημιουργούμε τους όρους για να οδηγηθεί σε πτώση η τρικομματική κυβέρνηση», υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι τα μέτρα θα περάσουν, με μικρές απώλειες, εκτός και αν υπάρξουν μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις που θα προβληματίσουν τους βουλευτές της πλειοψηφίας. 

Ομως, η συγκέντρωση στη ΔΕΘ δεν είχε τον αναμενόμενο όγκο και παλμό. Η Κουμουνδούρου ρίχνει τώρα όλο της το βάρος στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα το επόμενο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι η τρικομματική κυβέρνηση, νομοτελειακά, θα αποτύχει. Ο κόσμος δεν θα αντέξει την εξουθενωτική συνταγή λιτότητας και θα εκραγεί. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συχνά τονίζει ότι «τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Δημοκρατία είναι τελειωμένα κόμματα». 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε δηλώσει: «Προβλέπω ότι η φθορά θα είναι ταχύτατη και θα εκφραστεί πρώτα απ’ όλα στο εσωτερικό των τριών κομμάτων. Ηδη τα κομματικά επιτελεία ανησυχούν σοβαρά για την πειθαρχία των βουλευτών κατά την ψήφιση των μέτρων. Ακόμη και στη ΔΗΜΑΡ η οποία ώς τις εκλογές ισχυριζόταν ότι είναι εναντίον του μνημονίου. 

Η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων αποτελεί ήδη ανέκδοτο και οι ισορροπίες είναι πολύ ευαίσθητες για να αντέξουν το βάρος της πολιτικής την οποία έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας». Ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει ότι «η χώρα χρειάζεται ένα εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, και ακριβώς αυτό το εναλλακτικό σχέδιο είναι που συσπειρώνει ολοένα περισσότερες κοινωνικές δυνάμεις γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ». 

Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει η οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος και καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές της Αθήνας και σε όλη τη χώρα, ενώ εγγράφει συνεχώς νέα μέλη. Μάλιστα, έχει προγραμματίσει για τον Οκτώβριο την πραγματοποίηση εθνικής συνδιάσκεψης.


espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου