Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

«Ο γυμνός βασιλιάς»



Σκληρή κριτική στο δήμαρχο ασκεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις καταγγελίες του Γιάννη Μπουτάρη περί συστηματικής δυσφήμησης της πόλης από τον πρόεδρο του ΕΕΘ Μιχάλη Ζορπίδη. 

Συγκεκριμένα, προς απάντηση στις κατηγορίες του δημάρχου, το ΕΕΘ κατηγορεί τον κ. Μπουτάρη ότι ζει σε άλλη πόλη, αρνούμενος να δει και να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της, χαρακτηρίζοντάς τον «γυμνό βασιλιά».


«Όταν δεν μπορεί να καταλάβει ότι η πόλη είναι βρόμικη, όταν δεν μπορεί να καταλάβει ποιοι φορείς νοιάζονται πραγματικά για τον τόπο, όταν καθυβρίζει ανθρώπους και τους χαρακτηρίζει με ταμπέλες επειδή με ειλικρίνεια και παρρησία επισημαίνουν τα προβλήματα και μάλιστα είναι διατεθειμένοι να συνδράμουν στην επίλυσή τους», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΕΕΘ.

Παράλληλα, το Επιμελητήριο κατηγορεί το δήμαρχο ότι δεν λέει τίποτα για την ταμπακέρα, δηλαδή για το αν τα προβλήματα που επισημαίνει το ΕΕΘ στη λειτουργία της Θεσσαλονίκης είναι υπαρκτά ή όχι.

«Ούτε η αναφορά του στα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής σε σχέση με τα οφέλη που αποκόμισε η πόλη είναι αληθής», υπογραμμίζει.

Ακόμη, το ΕΕΘ υποστηρίζει ότι ο κ. Μπουτάρης καταφεύγει στην εύκολη λύση της κομματικοποίησης της κριτικής που του ασκείται, διότι επί των ημερών του η εικόνα της Θεσσαλονίκης είναι –επιεικώς– θλιβερή.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου