Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Αντ. Σαμαράς: «Είναι ώρα αποφάσεων»



Τέλος τα λόγια, ώρα αποφάσεων, διαμηνύει το Μαξίμου ενόψει της συνάντησης της Πέμπτης. Τι λένε οι συνεργάτες Σαμαρά για τα ισοδύναμα που πρότειναν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. 

Σε μία ακόμη συνάντηση για γερά νεύρα οδεύει ο Πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο εν μέσω των ασφυκτικών πιέσεων της τρόικας αλλά και των επικοινωνιακών κινήσεων από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σχετικά με το περιεχόμενο του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ.

Χθες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης δήλωνε άγνοια για μέτρα του δικού του χαρτοφυλακίου που μπορεί να ξεπερνούν και τα 5 δισ. την ώρα που ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στις συζητήσεις των κλιμακίων Γ. Κουτρουμάνης μιλούσε για μέτρα ύψους έως και 9,5 δισ. ευρώ από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ως απαίτηση της τρόικας. 

Είναι ενδεικτικό ότι αργά χθες το βράδυ πηγές από το Μαξίμου σημείωναν με νόημα ότι στη σύσκεψη της Πέμπτης θα γίνει συζήτηση στο ανώτερο πολιτικό επίπεδο για τα ισοδύναμα μέτρα που πρότειναν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ – ισοδύναμα που όμως η τρόικα απέρριψε. 

«Είναι η ώρα των αποφάσεων» τονίζει με κάθε ευκαιρία ο κ. Σαμαράς ο οποίος βλέπει πως κάθε περαιτέρω καθυστέρηση, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας οι οποίοι αναχωρούν από την Ελλάδα τη Δευτέρα. 

Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ενδέχεται να αναχωρήσει για τη Ρώμη είτε αργά το βράδυ της Πέμπτης είτε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, γνωρίζει πως τα περιθώρια έχουν πλέον στενέψει επικίνδυνα. Κάτι που αποτυπώθηκε και στη χθεσινή δήλωση Στουρνάρα έξω από το Μαξίμου ο οποίος για πρώτη φορά αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε ημέρα (Κυριακή) όπου θα πρέπει να έχουν κλείσει τα μέτρα.

Την ίδια ημέρα αναμένεται ότι θα γίνει και νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αφού η κυβέρνηση επιθυμεί τα μέτρα να πάνε εντός της εβδομάδας στη βουλή και να ψηφιστούν μέχρι την Παρασκευή εάν αυτό καταστεί δυνατό, αφού στο Μαξίμου γνωρίζουν πως η αντιπολίτευση εντός και εκτός βουλής θα οργανώσει σκληρή αντιπαράθεση για τα επώδυνα μέτρα. 

Απόφαση όμως της κυβέρνησης είναι να ψηφιστούν όλα σε ένα άρθρο ακόμη και χωρίς τη διαδικασία του κατεπείγοντος καθώς τα μηνύματα που έχουν φτάσει στη Λ. Συγγρού είναι πως αρκετοί «γαλάζιοι» βουλευτές δεν έχουν καμία απολύτως εικόνα για το τι ακριβώς θα κληθούν να ψηφίσουν. 

Στην προηγούμενη επεισοδιακή συνάντηση στα γραφεία της ΝΔ έγινε μία πρώτη συζήτηση η οποία όμως άφησε πολλά κενά αφού ακόμη και οι «οικονομικοί» υπουργοί δεν είχαν σαφείς απαντήσεις για το τι και πόσο θα κοπεί. Χθες το απόγευμα έγινε μία ακόμη συνάντηση στη Ρηγίλλης αυτή τη φορά ανάμεσα στους νέους βουλευτές της ΝΔ στην οποία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης. 

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η λειτουργία και οι διαδικασίες της βουλής, το νομοθετικό έργο, ωστόσο αρκετοί ήταν οι βουλευτές που ζήτησαν περισσότερες… πληροφορίες για τα όσα συζητούν οι πολιτικοί αρχηγοί και ετοιμάζονται να φέρουν προς ψήφιση στη βουλή. 



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου