Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Με τον Κ. Τζαβάρα συναντήθηκε ο Γ. Μπουτάρης

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Τζαβάρα, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, υποδέχθηκε σήμερα, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης

Κατά  τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, παρουσία των Αντιδημάρχων Περιβάλλοντος και Ελεύθερων Χώρων Κωνσταντίνου Ζέρβα και Πολιτισμού και Τουρισμού Σπύρου Πέγκα, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούσαν το ρόλο και τις δυνατότητες της Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη
πολιτιστικών δράσεων με στόχο να ενισχύουν το προφίλ της πόλης και να συνδυάζονται με τη βελτίωση της τουριστικής κίνησης από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες και τη Ρωσία. Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ενημέρωσε  τον κ. Τζαβάρα για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται με αφορμή τη συμπλήρωση των 1.100 χρόνων από την ιεραποστολική πρωτοβουλία  των Αγίων Κυρίλλου και Μεθόδιου από την οποία προέκυψε η διάδοση του χριστιανισμού στην βαλκανική και τη Ρωσία.
Συμφωνήθηκε να καταρτιστεί πρόγραμμα εκδηλώσεων με την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το έτος Ελλάδας-Ρωσίας το 2014 ο Υπουργός εξέφρασε την επιθυμία να συμμετέχει τον Οκτώβριο στην αποστολή του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Άγια Πετρούπολη που γίνεται προς ανταπόδοση αντίστοιχης επίσκεψης της ρωσικής αποστολής στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την 25ετή επέτειο αδελφοποίησης των δύο πόλεων.
Επιπλέον  ο Δήμαρχος ανέφερε τις δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών και ενισχυτικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός τουρισμός όπου η Θεσσαλονίκη μπορεί να παίξει το ρόλο της γέφυρας προς το Άγιον Όρος και ο οικολογικός τουρισμός με την αξιοποίηση του Σέϊχ-Σου αλλά και την περιήγηση των υποψήφιων επισκεπτών στους "δρόμους του ελληνικού κρασιού" και στη συνέχεια σημείωσε: "Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν λεφτά, υπάρχουν όμως ιδέες που μπορούν να φέρουν λεφτά. Με τη βοήθεια του υπουργείου και το σωστό προγραμματισμό μπορούν σταδιακά να υλοποιηθούν και να ωφεληθεί η πόλη και η οικονομία της".  
Την ικανοποίηση του από τη συνάντηση  και την πρόθεση του υπουργείου του,  η Θεσσαλονίκη να παίξει το ρόλο «ενός πολιτιστικού πολιορκητικού κριού» το 2014 για τις γειτονικές βαλκανικές χώρες και τη Ρωσία, εξέφρασε από τη μεριά του ο Αναπληρωτής  Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τζαβάρας και πρόσθεσε:
"Έχουμε καταλήξει σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο που πρέπει να μεθοδεύσουμε τις κινήσεις μας από εδώ και στο εξής ο Δήμος και το Υπουργείο στο πλαίσιο μιας πολύ καλής και δημιουργικής συνεργασίας. Από την πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού θα γίνει το καλύτερο δυνατό ώστε να προβληθεί η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης προς την κατεύθυνση των Bαλκανίων και της Ρωσίας. Θα βρισκόμαστε σε μια διαρκή επαφή ούτως ώστε με καινούργιες ιδέες και πρωτοβουλίες να αναπτύξουμε τη μεγάλη μας δύναμη που είναι ο Πολιτισμός".
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου