Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Καλλιτεχνικό υπερθέαμα στη ΔΕΘ...


Κεντρική Μακεδονία Καλλιτεχνικό υπερθέαμα στη ΔΕΘ...

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ & ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ενώνουν τις δυνάμεις τους και θα συναντήσουν μαζί, τους φίλους τους σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας είναι ένας καλλιτέχνης που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Εχει συνεργαστεί με ιδιαίτερα σημαντικούς καλλιτέχνες, εντός και εκτός συνόρων και φέτος κυκλοφόρησε το τελευταίο του προσωπικό άλμπουμ “Προσοχή στο κενό”. .



Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της Ελληνικής δισκογραφίας έχοντας κάνει πλατινένιες πωλήσεις και στα τρία προσωπικά album της και sold out συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Θεωρείται η σημαντικότερη τραγουδίστρια της νέας Ελληνικής μουσικής σκηνής.

Το πρόγραμμα που έχουν ετοιμάσει ο Φίλιππος και η Ελεωνόρα στηρίζεται σε 3 album “Ο Μπαμπούλας τραγουδάει μόνος τις νύχτες”, “Στίλβη” και “Omnia” αλλά και στις πρόσφατες προσωπικές δισκογραφικές τους δουλειές “Είπα στους φίλους μου” και “Προσοχή στο κενό”.

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

PROFESSIONAL SINNERZ - ENOLA STR8 - MY EXCUSE

PROFESSIONAL SINNERZ

Οι Professional Sinnerz αποτελούνται από δύο μέλη, τον Αδάμαντα (Mc) ή αλλιώς Γιάννη Στεργίου και τον Σάββα Κουτσίδη (Παραγωγός, Dj) γνωστό και ως Tyler. Ένωσαν τις δυνάμεις τους το 2002 και μετά από μερικά κομμάτια που ετοίμασαν αποφάσισαν να ονομαστούν Professional Sinnerz εμπνευσμένοι από ένα στίχο του Εverlast από το κομμάτι "Rhyme in da Chamber" όπου μας διηγείται οτι είναι "Professional Sinner since birth" κάτι με το οποίο μπορεί το group να ταυτιστεί απόλυτα.

Το 2003 και το 2004 κυκλοφόρησαν μερικά κομμάτια χέρι με χέρι και γύρισαν το video clip για το κομμάτι "Tru Masta".Το 2005 ήταν έτοιμο το πρώτο τους underground album "Enter Purgatory" μαζί με το Video "Pro-The Anthem", τα οποία κυκλοφόρησαν αποκλειστικά στο internet. Αυτό το γεγονός βοήθησε πάρα πολύ το group να γίνει ακόμα πιο γνωστό στη βόρεια Ελλάδα και να αρχίζει να διαδίδεται και στην υπόλοιπη χώρα.

Το 2006 ξεκίνησε με το νέο κομμάτι και video "Positive Evolution" το οποίο βρίσκεται στη συλλογή "Positive Vibration" από την Zoltan Tribe, μαζί με άλλους καλλιτέχνες όπως Εισβολέας, Οδυσσέας, Phase 3, Aktarv8r, Dogmama, Q-Unique κ.α..

To 2007 έχουν ετοιμάσει το album "Nothing Is A Coincidence" με συμμετοχές από Σκοτεινή Πλευρά, Como Esta Loco, Symmetry, Nocturnla Vomit και Hypnelia, καθώς και το video για το κομμάτι "Η δικαιολογία", όπου κυκλοφορεί από την Ήχοτρον Records.

Το Μάιο του 2009 κυκλοφορεί η πρώτη τους δισκογραφική δουλεία σε συνεργασία με το Family, το digital single "Όταν σ?είχα πρωτοδεί" . Αυτό και μόνο έφτανε για να εκτοξευθεί η δημοτικότητα του συγκροτήματος και να γίνει ευρέως γνωστό πλέον σ? όλη την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες κυκλοφορίας του καταλάμβανε τις πρώτες θέσεις σε πολλά charts μεγάλων ελληνικών ραδιοφώνων.

Σε λιγότερο από 5 μήνες το τραγούδι τους ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια views στο Youtube, μονοπώλησε τις πρώτες θέσεις του Mtv Hitlist και του top ten του MadTV, έφερε τους PRO στη σκηνή των Mad Awards, όπως επίσης κατάφεραν να κερδίζουν και μια υποψηφιότητα στα MTV Europe Music Awards ?09, στην κατηγορία Greek Act!

Στα τέλη του Οκτώβρη κυκλοφορούν την πρώτη ολοκληρωμένη τους δισκογραφική δουλεία μέσα από το Family The Label και τη Universal Music. Το νέο τους album με τίτλο “Amazing” είναι ένα καλειδοσκόπιο από hip hop, electro, punk, alternative και funk ήχους που συγκεντρώνει πολλές κι άπαικτες συνεργασίες, Moka Only, Arsonists, Symmetry, Prophet of Noise, NiVo, Dear Darkstar, Αλχημιστής, Κόμης Χ ... Το cd περιέχει έκτος από τη μεγάλη επιτυχία τους “Όταν σε είχα πρωτοδεί” άλλα 14 ολοκαίνουργια tracks (Θα?ρθω να σε βρω, Πες ότι θες). Από τη πρώτη κιόλας μέρα κυκλοφορίας του το album “Amazing” έγινε χρυσό.

Το 2010 κυκλοφορούν τα Video "King Of Rock" σε συνεργασία με το Supergroup από Καναδά Swollen Members,"Ξέρω τι θα γίνει" και "Πάρε αυτό που ζήτησες με τους Νεβμα, το ελληνικό Remix του "Wavin Flag" μαζί με τον Κόμη Χ και τον K Naan και "Το ψέμα πληρώνει" μαζί με τους Goin Through,το οπoίο κυκλοφορεί σαν "Family All Star Crew" (FAC).

To 2011 βρίσκει τους Professional Sinnerz να ετοιμάζουν τον νέο τους δίσκο και να κυκλοφορούν το νέο Single και Video "Όταν Ξαναπεράσει».

Αρχές του 2012 κυκλοφορούν το νέο τους single με τίτλο «Αν θα ήμουνα κοντά σου» σε στίχους του Αδάμαντα και μουσική του Tyler, μαζί με ένα φρέσκο video clip που τους χαρακτηρίζει! Περισσότερο υλικό από το νέο τους δίσκο αναμένεται σύντομα...

Οι Professional Sinnerz έχουν εμφανιστεί ζωντανά σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα και σε διάφορα events όπως το “Thessalonik Hip Hop Festival” 2003/2005/2006, “AFP 2005”, “Nakas Band Competition 2004”, DMC 2006 ενώ έχουν ανοίξει συναυλίες παγκοσμίως γνωστών groups όπως οι Tokio Hotel, Akon, Beyonce, GZA (Wu-Tang Clan), Swollen Members (Canada), Freestyle of the Arsonists (New York), Dos Noun (Philadelphia), κ.α... 

ENOLA STR8

Oι ENOLA STR8 δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2003.Η ιδέα του ονόματος προέρχεται από το γνωστό αεροπλάνο Enola gay το οποίο έριξε την πρώτη ατομική βόμβα στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Για μερικά χρόνια και μέχρι τα μέσα του 2007 το συγκρότημα έζησε πολλές ανατρεπτικές και δύσκολες καταστάσεις με αποχωρήσεις και αλλαγές στα μέλη του συγκροτήματος. Στα τέλη του 2007 πλέον οι ENOLA STR8 απαρτίζονται από 7 αναντικατάστατα μέλη: Αντρέας Βόλταρης (φωνή) , MC RATTON (rap), Dea (μπάσο), Ian (κιθάρες), Κωνσταντίνος (κιθάρες), Νίκωνας (τύμπανα),Τeo (πλήκτρα). .

Από το 2007 και μέχρι το 2010 το συγκρότημα δουλεύει πάνω στο υλικό που θα αποτελούσε το πρώτο τους Demo για να προσεγγίσουν κάποιες δισκογραφικές. Με πολλές αλλά όχι αρκετές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα ξεκίνησαν και οι live περιπέτειες του συγκροτήματος, πάντα σε συνδυασμό με την αναζήτηση κάποιου Label που θα αναλάμβανε να κυκλοφορήσει τα πρώτα κομμάτια.

Το καλοκαίρι του 2009 ξεκίνησαν οι ηχογραφήσεις του επισήμου δίσκου των ENOLA STR8 με τίτλο 11 βήματα. Οι ENOLA STR8 υπέγραψαν τον Νοέμβριο του 2009 με την νεοσύστατη Friends Music Factory, δισκογραφική εταιρεία του Γιώργου Αλκαίου και Διονύση Σχοινά για την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου. Τον Φεβρουάριο του 2010 γυρίστηκε το πρώτο επίσημο video clip για το κομμάτι «Αρκεί να Θέλεις» που συμπεριλαμβάνεται στο δίσκο 11 βήματα σε σκηνοθεσία της ART CUT. Tον Ιούλιο του 2010 και κάτω από περίεργες συνθήκες το συγκρότημα σταματά την συνεργασία με την FMF και αποσύρει το debut album 11Βήματα από όλα τα δισκοπωλεία.

2010 και μια πρώτη επαφή με την εταιρεία Rock Management οδηγούν το συγκρότημα στις υπογραφές με ένα νέο συμβόλαιο και πολλές υποσχέσεις... Στα τέλη του ίδιου χρόνου ηχογραφείται ένα νέο κομμάτι το οποίο κυκλοφορεί ως digital single από την Universal Music με τίτλο ΑΚΡΩΣ ΕΡΩΤΙΚΗ. Το επίσημο video clip σκηνοθετεί ο Βασίλης Κεχαγιάς και το styling αναλαμβάνει ο Τόλης Σκουλαριώτης...Αποτέλεσμα εκρηκτικό και το συγκρότημα κερδίζει την πρώτη του υποψηφιότητα στα βραβεία MAD VIDEO MUSIC AWARDS 2011!

Καλοκαίρι του 2011 και οι ENOLA STR8 κυκλοφορούν το νέο τους single ''ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ ΠΟΛΛΑ'' ενώ ταυτόχρονα οπτικοποιείται, για μια ακόμη φορα από τον Βασίλη Κεχαγιά.

2012 Νέα Κυκλοφορία Single Μακριά σου σε παραγωγή του παγκοσμίου φήμης Chris Tsangarides (Battery Studios London) και Νέο Βιντεοκλίπ σε σκηνοθεσία της Mix Productions!

MY EXCUSE

Οι My Excuse είναι μία εναλλακτική μοντέρνα ροκ μπάντα. Δημιουργήθηκε το 2002 και το 2003 κυκλοφόρησε το 1Ο της Άλμπουμ με την Universal Records.Το άλμπουμ έκανε ρεκόρ πωλήσεων στην Ελλάδα , στα Αγγλόφωνα συγκροτήματα.

Το γκρουπ έκανε ένα διάλλειμα για να τελειώσουν τα μέλη του τις σπουδές του και τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και το 2009 κυκλοφόρησαν το single “Is it Over Now”, με παραγωγό το Ronald Saint, το οποίο έκανε τεράστια επιτυχία στα Ελληνικά charts.

Έχουν καθιερωθεί σαν ένα από τα δημοφιλέστερα Αγγλόφωνα γκρουπ στην Ελλάδα.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ - “ OΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ”

“Έρχονται οι Μέρες του Φωτός” τραγούδησε φέτος η Νατάσσα Μποφίλιου δημιουργώντας ένα νέο σύνθημα για το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας καινούργιας. Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια, με τα νέα, ήδη αγαπημένα τραγούδια των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη στις αποσκευές της, έκλεψε ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις, συγκεντρώνοντας τις καλύτερες κριτικές για την ποιότητα και την ένταση της ομότιτλης παράστασης της, μίας από τις πιο επιτυχημένες της φετινής χρονιάς.

Οι “Μέρες του φωτός” είναι τα δύο πρόσωπα μιας γενιάς που πλησιάζει τα τριάντα σε μια δύσκολη εποχή. Είναι το πέρασμα προς την ενηλικίωση, το φως μετά το σκοτάδι.

Όλα όσα μας δημιούργησαν, όλα όσα αγαπήσαμε κι όσα κρατάμε από το παρελθόν, συναντιούνται με αυτά που περιμένουμε και ελπίζουμε για το μέλλον: Παλιά και νέα τραγούδια, εικόνες, λέξεις και μουσικές, όλα φωτίζονται πάνω στη σκηνή, τραβώντας μια βαθιά γραμμή στο χρόνο.

Τα τραγούδια από τις Ημέρες του Φωτός που έχουν ήδη ξεχωρίσει ταξιδεύουν στην Ελλάδα και συναντούν τα υπόλοιπα τραγούδια του ξεχωριστού ρεπερτορίου της Νατάσσας Μποφίλιου, συνομιλώντας με ιδιαίτερες και απρόβλεπτες επιλογές από την εγχώρια και διεθνή σκηνή. Η ίδια, πιο ώριμη και εξωστρεφής από ποτέ, με πληθωρική παρουσία στη σκηνή, βρίσκεται στην καλύτερη και πιο δυνατή στιγμή της, καθιστώντας σαφές ότι με τις «Μέρες του Φωτός» μια νέα Εποχή αρχίζει...

Μία παράσταση – γιορτή, για αυτά που ζήσαμε κι αυτά που έρχονται....

Επιμέλεια προγράμματος: Γεράσιμος Ευαγγελάτος

Ενορχηστρώσεις: Θέμης Καραμουρατίδης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ – ΣΑΚΗΣ ΜΠΟΥΛΑΣ - TONINO

CARΟTONE - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΡΟΒΑΣ

Η MΟΥΣΙΚΟΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, ο Σάκης Μπουλάς, μια εκλεκτή προσωπικότητα στο χώρο της μουσικής και του θεάματος, ο Τονίνο Καροτόνε, ένας εκκεντρικός Βάσκος Καλλιτέχνης και ο Δημήτρης Σταρόβας, ένας ξεχωριστός πολυδιάστατος καλλιτέχνης που γνωρίσαμε από τους “Άγαμους Θύτες”.

Μία δυνατή συνεργασία καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών που προσφέρει εξαιρετικές & αγαπημένες μελωδίες, αμίμητα αστεία σε μια παράσταση που τα έχει όλα…!

Ο πλουραλισμός βασιλεύει στο πρόγραμμα και ο εξαιρετικός συνδυασμός των προαναφερόμενων καλλιτεχνών έχει ως αποτέλεσμα τα καλά τραγούδια καθώς και μοναδικές στιγμές ανατρεπτικού χιούμορ!

Από κοινού λοιπόν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Σάκης Μπουλάς, ο Τονίνο Καροτόνε, ο Δημήτρης Σταρόβας, με τη συνδρομή της πολυμελούς ορχήστρας τους, συμπαρασύρουν τον κόσμο τραγουδώντας σε παρεΐστικο κλίμα μιας ανεπανάληπτης συναυλίας. Αποτέλεσμα? Το αμέτρητο κέφι στο κοινό…

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ – ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ

Η μουσική συνάντηση επί σκηνής της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με την παράσταση «Μπαχάρι, κανέλα και γιορτή» , που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του χειμώνα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, πραγματικά μάγεψε και κυριολεκτικά ξεσήκωσε το κοινό!

Η συνάντησή τους στο στούντιο ήταν φυσικό επακόλουθο…

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με τον πιο συγκινητικό και διεισδυτικό τρόπο μεταφέρε την ψυχή της σε 12 τραγούδια, μέσα από τις μελωδίες της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και τα λόγια των σπουδαίων στιχουργών Μιχάλη Γκανά, Άρη Δαβαράκη, Ελένης Ζιώγα, Ρεβέκκας Ρούσση, Παναγιώτη Καλαντζόπουλου.

Ο απόλυτος συνδυασμός της μουσικής μαγείας καταγράφεται στο νέο τους cd που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο «ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΣ ΕΛΠΙΔΑ» και δέχθηκε ήδη εξαιρετικές κριτικές.

Την πρώτη ονειρική γεύση της μοναδικής αυτής συνεργασίας έδωσαν τα τραγούδια «Το γλυπτό», το " Πέντε χρόνια σε ερωτεύομαι» , το «Λυπάμαι για αύριο» και ακολούθησε ένα ακόμα τραγούδι που κλείνει μέσα του όλη την Ελλάδα" Σε όλα τα νησιά"

H αμάραντη φωνή της Άλκηστης και οι σπουδαίες συνθέσεις της Ευανθίας, μας συνοδεύουν το φετινό καλοκαίρι, ξαναγεννούν τα χαμένα μας συναισθήματα και μας θυμίζουν ότι υπάρχει μια άλλη Ελλάδα που δεν θα χαθεί ποτέ.

Ένα πρόγραμμα με τραγούδια του χτες και του σήμερα, με μουσικές αγαπημένες από την Ανατολή και τη Δύση...

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ - ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ

«Με χίλιες δυο εικόνες στο μυαλό…»

Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση της κορυφαίας Ελληνίδας ερμηνεύτριας με τον εξαιρετικό και ιδιαίτερα δημοφιλή Μπάμπη Στόκα. Μία κοινή περιοδεία, μία συνάντηση επί σκηνής των δυο τους για αυτό το καλοκαίρι, με «χίλιες δυο εικόνες στο μυαλό».

Φαινομενικά η συνεργασία τους ενώνει κόσμους διαφορετικούς αλλά επί της ουσίας τα κοινά σημεία είναι πολλά όταν η γέφυρα που τους ενώνει είναι αυτή της μουσικής.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, με την ζηλευτή πολύχρονη καριέρα εδώ και στο εξωτερικό αλλά και ένα προσωπικό ρεπερτόριο που συνδυάζει παράδοση και νεωτερισμό, σίγουρα έχει κάτι ενδιαφέρον να μοιραστεί επί σκηνής με τον ανέκαθεν ηλεκτρικό Μπάμπη Στόκα, των ροκ αναζητήσεων αλλά και των βαθιά λαϊκών καταβολών.

Οι δυο τους δεν έχουν συναντηθεί ξανά και αυτό από μόνο του αποτελεί μία ευχάριστη είδηση για το κοινό που αγαπάει το ελληνικό τραγούδι. Και οι δύο συνεχίζουν να είναι ανήσυχοι και αναζητούν τις κρυφές συγκινήσεις που μπορεί να προσφέρει μια απρόβλεπτη συνεργασία. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη ανοιχτή σε νέες καλλιτεχνικές προκλήσεις, προσφέρει χρόνια τώρα στο κοινό γενναιόδωρα με ξεχωριστή αίσθηση μοναδικές παραστάσεις. Ο Μπάμπης Στόκας, ένας σπουδαίος τραγουδοποιός και ερμηνευτής, με έντονο βιωματικό χαρακτήρα στα τραγούδια του, μοιάζει να βρίσκεται στην ωριμότερη στιγμή της προσωπικής του πορείας στη μετά Πυξ Λαξ εποχή.

Αυτό το καλοκαίρι η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Μπάμπης Στόκας θα έρθουν κοντά μας να μας τραγουδήσουν όσα μας έκαναν να αγαπήσουμε, όσα συνοδεύουν το ταξίδι μας στο χθες και στο σήμερα, όσα μας συγκινούν. Τραγούδια που έρχονται από κάθε εποχή, χώρο και χώρα και ενώνονται σε μια μοναδική πρόταση που θέλει να μας μεταδώσει το πάθος για τραγούδι. Οι δυο τους υπόσχονται ένα πρόγραμμα γεμάτο και μεστό, με περιεχόμενο και ουσία, με συγκίνηση και με όνειρο, με αληθινά αισθήματα.

Τι θα περιλαμβάνει; Παλιά και νεότερα, τραγούδια δικά τους, ή απλά, αγαπημένα τους που δεν μπορεί να λείπουν από την γιορτή που ετοιμάζονται να στήσουν αυτό το δύσκολο καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου