Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Σκοπούλη: Υπάρχει υπάλληλος με μισθό 63.000 ετησίως

Στον επανασχεδιασμό των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και στον εξορθολογισμό της διοικητικής και
διαχειριστικής οργάνωσης των Υπηρεσιών Ιδιωτικού Δικαίου, καθώς εκεί παρατηρούνται φαινόμενα κακοδιαχείρισης, προχωρεί το υπουργείο Υγείας, σε μια προσπάθεια να μπουν κανόνες λειτουργίας στον τομέα Ψυχικής Υγείας.
Η υφυπουργός υγειας, Φωτεινή Σκοπούλη περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Ψυχικής Υγείας.Υπέρογκες σπατάλες, κακοδιοίκηση και
κακοδιαχείριση, μη εφαρμογή των νόμων, μη αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών που προσφέρουν, έλλειψη επαγγελματικής συνείδησης, είναι κάποια από τα κακώς κείμενα.
ΜΚΟ με περίπου παρόμοιο προϋπολογισμό, 6,3 εκατ. ευρώ η μία και 6,7 εκατ. ευρώ η άλλη φαίνεται να λειτουργούν η πρώτη με 31 διοικητικούς υπαλλήλους και 14 λογιστές, ενώ η δεύτερη με 14 διοικητικούς και 5 λογιστές. Διοικητικός υπάλληλος αμείβεται με 63.000 το χρόνο (4.500 ευρώ μηνιαίος), επιστημονικός υπεύθυνος ΠΕ γιατρός με 70.000 ευρώ (5.000 ευρώ/μηνα), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοηθός Νοσηλεύτρια με 40.000 ευρώ (2850/μήνα). Σημαντικές αποκλίσεις εμφανίζονται και σε αμοιβές ελεύθερων επαγγελματιών, στο κόστος ανά ένοικο και στις φαρμακευτικές δαπάνες.
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου