Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Σόιμπλε: Η επίσκεψη Μέρκελ δε σημαίνει περαιτέρω βοήθεια


Σόιμπλε: Η επίσκεψη Μέρκελ δε σημαίνει περαιτέρω βοήθεια
Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δεύτερου πακέτου στήριξης, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό RBB-Inforadio.
Ο Σόιμπλε τόνισε επίσης ότι το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί έως το 2020, οπότε και η Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε θέση να επιστρέψει μόνη της στις αγορές.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να οικοδομήσει μία αποδοτική διοίκηση, μία αποδοτική οικονομία. αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σταθεί στα πόδια της. Σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, κάθε βοήθεια είναι μάταιη», υπογράμμισε ο γερμανός υπουργός.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σόιμπλε η επίσκεψη της Καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ, στην Ελλάδα δεν αποτελεί υπόσχεση για περαιτέρω οικονομικές διασφαλίσεις και βοήθειες.
«Αναμένουμε την έκθεση της τρόικας. Αυτή είναι η αποστολή του κλιμακίου των τριών θεσμών: να ελέγξουν αν η Ελλάδα εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της. Μόνο τότε θα μπορούσε να εκταμιευθεί η επόμενη δόση», πρόσθεσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου