Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς


Κεντρική Μακεδονία Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς
Έχει κουράσει πλέον το θέμα του ελλείμματος των παιδικών σταθμών, που έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, και επανέρχεται στην επικαιρότητα με κάθε αφορμή. Οι πολίτες του Κιλκίς θέλουν την τελική εκδίκαση του θέματος, τον απολογισμό ευθυνών και την επιστροφή των χρημάτων. Χθες, Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα ήρθε για να πραγματοποιήσει ενημέρωση η πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Παιδικών Σταθμών Κατερίνα Ζιούτα.

Μια ενημέρωση που προκάλεσε ένταση και σύγχυση καθώς η κ. Ζιούτα έδωσε στοιχεία με βάση το πόρισμα όπως είπε, χωρίς να έχει εισήγηση στο θέμα (τα υπόλοιπα είχαν) και φυσικά χωρίς να δοθεί το πόρισμα στους Δημοτικούς Συμβούλους, όπως εξέφρασε την απορία ο Δημ. Σύμβουλος Γιάννης Φαχουρίδης.

Οπότε η κ. Ζιούτα πραγματοποίησε ενημέρωση, χωρίς να αποφύγει αιχμές, υπονοούμενα και ύφος που παρέπεμπε σε ρόλο δημόσιου κατήγορου (ίσως να μην ήταν αυτός ο σκοπός της, αλλά η συνεδρίαση θύμιζε αίθουσα δικαστηρίου).

Η ουσία των λεγομένων της, είναι ότι το πόρισμα καταλόγισε το ποσό ύψους 981.536,00 ευρώ στην πρώην διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών, για την οποία διενεργείται έλεγχος ενώ μπλοκαρίστηκαν ΑΦΜ, τραπεζικές καταθέσεις και περιούσια ενώ 64.350 καταλογίστηκαν στον πρώην πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών. Ανάμεσα στα άλλα, η κ. Ζιούτα παρουσίασε σωρεία διοικητικών παρατυπιών, έκανε λόγο για μη λειτουργία του γραφείου των Παιδικών Σταθμών καθώς αναφέρθηκε και σε τιμολόγια χωρίς παραστατικά κ.α. Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης, με βάση το πόρισμα, είπε: «Δεν γνώριζε η πρώην Δημοτική Αρχή τι συνέβαινε στο Νομικό Πρόσωπο; Είναι απορίας άξιον και θα ήθελα κάποιες απαντήσεις» ενώ σε άλλο σημείο είπε: «Για τα τροφεία απ’ ότι έπεσε στην αντίληψη μου, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και με χρήματα από αυτά είχαν κάνει προσλήψεις προσωπικού που λειτουργούσε παράνομα, χωρίς απόφαση Δ.Σ. και χωρίς να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές. Είμαι στη διάθεση σας για ερωτήσεις».

Για προεκλογικό μήνυμα και τοποθέτηση από κάποιον που πρεσβεύσει τον εξυγιαντή μιας λαθραίας κατάστασης έκανε λόγο ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία της Δημιουργίας» Νίκος Αφεντουλίδης, ο οποίος τόνισε ότι σε αυτόν τον τόπο γνωριζόμαστε πολύ καλά από την καθημερινότητα μας. «Δεν μπορούμε να κάνουμε ερωτήσεις, ούτε τοποθετήσεις αν δεν έχουμε στα χέρια μας το πόρισμα. Αυτά γίνονται για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, έχουμε Δήμαρχο σε αργία, είναι λόγια του αέρα για δημιουργία εντυπώσεων και θέλουμε να έχουμε γραπτώς στοιχεία» είπε ο κ. Αφεντουλίδης

Η απάντηση της κ. Ζιούτα ήταν ότι το πόρισμα δεν μπορεί να το δώσει, άλλωστε η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη με την διερεύνηση της από την εισαγγελία και όποιος θέλει να το διαβάσει, ας έρθει στο γραφείο των Παιδικών Σταθμών. Σημείο που προκαλεί απορία, πως ενώ η υπόθεση διερευνάται, το πόρισμα δεν μπορεί να δοθεί ή να δημοσιευθεί αλλά η κ. Ζιούτα μπορεί να κάνει ενημέρωση καταλήγοντας σε κρίσεις και συμπεράσματα!

Ο πρώην Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης, ξεκίνησε την τοποθέτηση του με μια δήλωση: «Ούτε εγώ, ούτε κανένας συνεργάτης μου δεν είμαστε ευτυχείς για την κατάσταση. Σίγουρα για μένα έχει ένα μεγάλο ψυχικό βάρος που θα το σηκώνω μέχρι να ολοκληρωθεί» είπε και συνέχισε: «Δεν πρέπει να γίνει δικαστήριο εδώ μέσα. Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε ο έλεγχος από την Εισαγγελία και αφού διερευνήσει σε βάθος θα αποδώσει ευθύνες όπου αναλογούν. Η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα και σεβόμενος την διαδικασία, ότι χρειαστεί θα συμβάλλω για να αποδοθούν οι ευθύνες».

Ο κ. Τερζίδης τόνισε ότι η εικόνα του πορίσματος θα είναι ολοκληρωμένη μετά τα δικαστήρια και την έκθεση του Υπουργείου, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή μέχρι τότε. «Το μόνο που είχα την δυνατότητα να κάνω όταν είχα εικόνα ήταν να διατάξω έρευνα πραγματογνωμοσύνης και όταν είχα εικόνα κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά. Πρέπει ως Δημοτικό Συμβούλιο να παρέχουμε στις Δικαστικές Αρχές πληροφορίες και ότι χρειαστεί για να κάνει καλά τη δουλειά της και να μην κάνουμε πολιτικές και με τα λόγια και τις πράξεις μας σπιλώνουμε ανθρώπους, όταν έχουμε την εμπειρία το πώς διαχειρίστηκαν κάποια πράγματα, με τον επικεφαλής της παράταξης σας και Δήμαρχο εν αργία. Έπρεπε να σταθούμε λεπτά στην υπόθεση και να βοηθήσουμε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση από την δικαιοσύνη».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Αφεντουλίδης επανέλαβε πως το θέμα της ενημέρωσης δεν συνοδεύεται με στοιχεία, ότι υπήρχε ο φόβος δημιουργίας εικόνων και εντυπώσεων και πως πρέπει να προσέχετε ακόμη περισσότερο στις διαπιστώσεις απέναντι σε τρίτους. «Μας καλείτε να κάνουμε ερωτήσεις χωρίς να έχουμε το πόρισμα. Αυτά είναι αστεία πράγματα». Η «φωτιά» όμως άναψε για τα καλά όταν ο κ. Αφεντουλίδης έκανε λόγο για πελατειακές σχέσεις της πλειοψηφίας αναφέροντας σε δύο περιστατικά και ότι δεν μπορεί να δεχθεί το «πριν από εμάς το χάος και μετά από εμάς το χάος» για να δημιουργηθεί ένταση με την πρόεδρο του Συμβουλίου Κ. Πάκα ενώ μιλάει ο κ. Αφεντουλίδης να διακόπτει την συνεδρίαση και να αποχωρήσει η παράταξη του τελευταίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

KILKIS-PRESS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου