Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Συστάσεις για «λελογισμένη χρήση» κινητών στις δημόσιες υπηρεσίες


Συστάσεις για «λελογισμένη χρήση» κινητών στις δημόσιες υπηρεσίες
Συστάσεις για «λελογισμένη χρήση» κινητών τηλεφώνων στις δημόσιες υπηρεσίες απηύθυνε με σχετικές εγκυκλίους του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με...
έγγραφη απάντηση του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη στη Βουλή.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη, για τον αριθμό των συνδέσεων κινητών τηλεφώνων που έχουν διατεθεί στα υπουργεία και σε υπαλλήλους τους, και το συνολικό τους κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό. Στην απάντησή του, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αφού επικαλείται εγκυκλίους του 1998 και του 2010 με τις οποίες συστήνεται η χρήση κινητών από δημόσιες υπηρεσίες και ΝΠΔΔ να γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και με αυστηρά κριτήρια, ο υπουργός σημειώνει ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είναι αρμόδιο να καθορίσει σε ποιους χορηγούνται συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και το ανώτατο όριο μονάδων των τηλεφωνικών συνδέσεων.
Ο υπουργός διαβιβάζει στον βουλευτή στοιχεία μόνο για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενημερώνοντας πως δεν έχει χορηγηθεί σε κανέναν υπάλληλο σύνδεση κινητού τηλεφώνου. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μανιτάκη στο υπουργείο του υφίστανται συνολικά δέκα συνδέσεις, που καλύπτουν τις ανάγκες της πολιτικής ηγεσίας (υπουργός, υφυπουργός, Γενικός και Ειδικός Γραμματέας), της ασφάλειας του υπουργού και του Γραφείου Τύπου. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι λογαριασμός του κινητού τηλεφώνου του υπουργού τον Αύγουστο ανήλθε στα 149,62 ευρώ, ενώ εκείνος του υφυπουργού Μανούσου Βολουδάκη, στα 256,65 ευρώ.
Από την πλευρά τους - και με αφορμή την απάντηση του υπουργού, ο ερωτών βουλευτής Ανδρέας Ψυχάρης επεσήμανε ότι στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα έπρεπε να έχει υποβληθεί κατάλογος με το συνολικό κόστος της χρήσης κινητών που διαθέτουν μέχρι 25 Νοεμβρίου 2010 όλα τα υπουργεία, το Γραφείο του Πρωθυπουργού και οι Γενικές και Ειδικές Γραμματείες. Επικαλείται, τέλος, δικές του πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μόνο στο υπουργείο Οικονομικών κάνουν χρήση κινητού 685 υπάλληλοι.

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου