Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Διάγνωση καρκίνου σε 20 λεπτά

Ελπίδα για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, η οποία θα σώζει χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο, δίνουν επιστήμονες στη Βρετανία, οι οποίοι αναπτύσσουν μια επαναστατική συσκευή που θα εντοπίζει.την ασθένεια σε μόλις 20 λεπτά!

Ερευνητές των πανεπιστημίων Σέφιλντ και Νιουκάστλ, σε συνεργασία με την ιδιωτική εταιρία QuantuMDx, ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στη δημιουργία μιας συσκευής που θα δίνει στους γιατρούς το.
προφίλ των καρκινικών όγκων, αφού θα τους επιτρέπει να βλέπουν αμέσως αν υπάρχει καρκίνος, για ποιον τύπου καρκίνου πρόκειται και ποιο είναι το κατάλληλο φάρμακο για τον ασθενή.

Σύμφωνα με τον σερ Τζον Μπερν, καθηγητή του πανεπιστημίου Νιουκάστλ και ιατρικό διευθυντή στην QuantuMDx, πρόκειται για μια συσκευή χαμηλού κόστους, η οποία δεν απαιτεί ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις για να κατασκευαστεί, αλλά θα δίνει σαφή εικόνα για τους όγκους και θα αναλύει το DNA τους, ώστε οι γιατροί να είναι βέβαιοι ότι ο ασθενής ακολουθεί τη σωστή θεραπεία από την αρχή της διάγνωσης, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. Επίσης, οι χειρουργοί θα είναι σε θέση να αφαιρούν αμέσως ολόκληρο τον όγκο, ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του.

Η συσκευή φέρει την ονομασία Q-Cancer και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η χρήση της θα δώσει παράταση ζωής σε περίπου 12.000.000 καινούργιους ασθενείς σε ολόκληρο τον
κόσμο. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να αρχίσει να χρησιμοποιείται από το εθνικό σύστημα
υγείας της Βρετανίας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

«Οταν καταφέρουμε να χρησιμοποιήσουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ώστε η ανάλυση των όγκων να γίνεται γρήγορα και οικονομικά, οι ασθενείς με καρκίνο θα βοηθηθούν ουσιαστικά. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον αυτές τις εξελίξεις, ωστόσο θα πρέπει να γίνουν εξονυχιστικοί έλεγχοι, προκειμένου να ανταποκρίνεται στα πρότυπα που έχει θέσει το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας για τη καθημερινή του χρήση» είπε στην «Daily Mail» η δρ Εμα Σμιθ από το βρετανικό κέντρο έρευνας για τον καρκίνο Cancer Research UK.
ofono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου