Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Κλείνουν Αστυνομικά Τμήματα σε όλη την Ελλάδα !


Ελλάδα Κλείνουν Αστυνομικά Τμήματα σε όλη την Ελλάδα !
Λουκέτο σε αστυνομικά τμήματα με λιγότερους από 25-30 αστυνομικούς προβλέπει ο νέος "Καλλικράτης" της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, οδηγώντας έτσι στο μοντέλο "ένα αστυνομικό τμήμα για κάθε Δήμο".

 

Με μικρές, ευέλικτες μηχανοκίνητες μονάδες θα εξοπλιστεί η Ελληνική Αστυνομία σε μια προσπάθεια να χτυπήσει την εγκληματικότητα.

Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό που αναμένεται να τεθεί αμέσως σε εφαρμογή, προβλέπεται να μπει λουκέτο σε πολλά αστυνομικά τμήματα που έχουν δύναμη μέχρι 25-30 αστυνομικούς και να δημιουργηθούν μεγάλα τμήματα που θα έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν στον δρόμο πολλούς αστυνομικούς.

Ουσιαστικά για κάθε δήμο θα αντιστοιχεί ένα μεγάλο αστυνομικό τμήμα, όπως επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου, με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως οι δήμοι που έχουν περισσότερους από 100.000-150.000 πολίτες.

«Τα μικρά τμήματα δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα στην αστυνόμευση. Χρειάζονται 12-15 αστυνομικούς ημερησίως μόνο για τη φύλαξη του τμήματος και τη γραμματειακή υποστήριξή του».

Θα είναι η τρίτη φορά που θα γίνει προσπάθεια να εφαρμοστεί ο «Καλλικράτης» της ΕΛ.ΑΣ. την τελευταία τριετία, που προβλέπει κλείσιμο των μικρών τμημάτων, μεταφορά των υπολοίπων σε ιδιόκτητα κτίρια της Αστυνομίας ή του Δημοσίου σε μια προσπάθεια να εξοικονομηθούν περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ που η ΕΛ.ΑΣ. δίνει για μισθώματα κτιρίων που ανήκουν σε ιδιώτες.

Παράλληλα, έχει αρχίσει η διαδικασία για την ανεύρεση των κατάλληλων οχημάτων που θα χρησιμοποιούνται από τη νέα μηχανοκίνητη μονάδα της Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόλος θα περιλαμβάνει κυρίως μικρά οχήματα που είναι ευέλικτα μέσα στην πόλη και μπορούν οι αστυνομικοί να φέρουν βαρύ οπλισμό, επιπέδου ΟΠΚΕ.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου