Μετά την ανακοίνωση, αλλά και την πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΠΑΣΟΚ την εβδομάδα που πέρασε, το βάρος τώρα πέφτει στην κατά τόπους οργάνωση του κόμματος, στην πορεία προς το συντακτικό του συνέδριο, που έχει προγραμματιστεί για τον
Φεβρουάριο. Πρώτος σταθμός οι Νομαρχιακές Οργανωτικές Επιτροπές Συνεδρίου (ΝΟΕΣ), ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση αναμένεται και για τις Περιφερειακές (ΠΟΕΣ) και τις Δημαρχιακές Επιτροπές (ΔΟΕΣ) ανά την Ελλάδα.
Θέλοντας να δείξει την σημασία που αποδίδει στο εγχείρημα, ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος θα προεδρεύσει ο ίδιος σήμερα στη συνεδρίαση της ΝΟΕΣ Ά και ΄Β Θεσσαλονίκης, και αύριο Κυριακή σε εκείνη της Νομαρχιακής Συνέλευσης Σερρών. Την ίδια ώρα, στην Χαλκιδική και το Εργατικό Κέντρο Πολύγυρου θα βρεθεί σήμερα ο συντονιστής της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος Πάρις Κουκουλόπουλος για τη συνεδρίαση της ΝΟΕΣ Χαλκιδικής, ενώ παρουσία του υπεύθυνου περιφερειακής ανασύστασης Κρήτης Σπύρου Παπασπύρου θα συνεδριάσει αύριο η ΝΟΕΣ Ηρακλείου.
Το πλέον καθοριστικό βήμα πάντως, είναι η απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση των ΝΟΕΣ όλης της Αττικής τη Δευτέρα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους, υπό την προεδρία του. Εκεί, θα δώσει και τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την πορεία προς το συνέδριο, ενώ θα επιχειρήσει να καταστήσει σαφείς τις προτεραιότητες και τους στόχους του κόμματος στο εξής. Στόχος της Ιπποκράτους άλλωστε, είναι καθεμιά από τις τοπικές οργανωτικές επιτροπές όχι απλώς να γίνονται αποδέκτες των μηνυμάτων του ‘κεντρικού ΠΑΣΟΚ’, αλλά και να συνδιαμορφώνουν τις θέσεις του, εμπνέοντας τους πολίτες κάθε περιοχής και πείθοντάς τους να συμβάλουν στην πορεία προς το συνέδριο, για το οποίο ευελπιστούν να αποτελέσει μία νέα αρχή για το κόμμα που κυβέρνησε για πάνω από 20 χρόνια κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης και έχει τόσο πολύ «πληγωθεί» την τελευταία διετία.
matrix24