Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Εβαλαν γκαζάκια έξω από το σπίτι του Παπαντωνίου


Εβαλαν γκαζάκια έξω από το σπίτι του Παπαντωνίου
Στόχος άγνωστης ομάδας εμπρηστών έγινε ο Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην υπουργός, πρώην «τσάρος της οικονομίας» και πάλαι ποτέ παντοδύναμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Στις 4.30 χθες τα ξημερώματα σημειώθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού στο αυτοκίνητό του, που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του, στην οδό Ολυμπίας 5-7, στην Κηφισιά.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, που ερευνά τις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων τις οποίες χειρίστηκε ο ίδιος ως υπουργός Εθνικής Αμυνας, αλλά και του ΣΔΟΕ, αφού από την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών της Βουλής έχουν διαπιστωθεί σοβαρές αποκλίσεις στις δηλώσεις «πόθεν έσχες». Το πόρισμα -φωτιά εμπλέκει τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου, το όνομα της οποίας εμφανίζεται λίστα Λαγκάρντ, στον αριθμό 919, ως «Kourakou Stavroula - businesswoman».

Μέχρι στιγμής καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο του Γιάννου Παπαντωνίου, ενώ τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια. Οι υποψίες των αστυνομικών πέφτουν στις ομάδες των εμπρηστών που δραστηριοποιούνται στον χώρο των αντιεξουσιαστών.

Από την ισχυρή έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού αναστατώθηκε ολόκληρη η γειτονιά, στην οποία διαμένει και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Οι δράστες, παρά το γεγονός πως το σπίτι του Γιάννου Παπαντωνίου βρίσκεται μόλις 150 μέτρα από την οικία του πρωθυπουργού, όπου υπάρχει βέβαια αστυνομική φρουρά, έδρασαν ανενόχλητοι τοποθετώντας τον εμπρηστικό μηχανισμό κάτω από το αυτοκίνητο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Από την ανάφλεξη προκλήθηκε φωτιά, της οποίας μάλιστα η εστία ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα να επεκταθεί και στο αυτοκίνητο της συζύγου του κ. Παπαντωνίου, που ήταν σταθμευμένο ακριβώς δίπλα από εκείνο του γνωστού πολιτικού. Στο σημείο έφτασαν γρήγορα δύο οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος και έσβησαν τη φωτιά.

Οπως διαπιστώθηκε από τους άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που έφτασαν στο σημείο και πραγματοποίησαν έρευνες, ο μηχανισμός αποτελούνταν από επτά γκαζάκια κι ένα μικρό μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό. Οι ειδικευμένοι άντρες των ΤΕΕΜ περισυνέλεξαν τα υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού και τα μετάφεραν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ύπαρξης αποτυπωμάτων των δραστών της επίθεσης.

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου