Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Ο Σαμαράς γυρίζει την Ευρώπη σε επτά ημέρες


Ο Σαμαράς γυρίζει την Ευρώπη σε επτά ημέρες
Ο οικονομικά ευκατάστατος ερευνητής Φιλέας Φογκ είχε βάλει στοίχημα ότι θα πραγματοποιούσε τον γύρο του κόσμου σε ογδόντα ημέρες, κατά τον γνωστό μυθιστοριογράφο Ιούλιο Βερν. Ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει τον... γύρο της Ευρώπης σε επτά ημέρες και το άτυπο στοίχημα που έχει βάλει είναι να μπορέσει να πείσει τους εταίρους της Γηραιάς Ηπείρου ότι κάτι έχει αλλάξει στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς αναχωρεί από την Αθήνα και αύριο θα βρίσκεται στη Λευκωσίαπροκειμένου να παραστεί στο τέταρτο ετήσιο μνημόσυνο του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι αυτός που θα εκφωνήσει και τον επιμνημόσυνο λόγο, ενώ θα φροντίσει να συναντηθεί κατ' ιδίαν και με τον επικεφαλής της Μεγαλονήσου Δημήτρη Χριστόφια. Ελλάδα και Κύπρος θα φροντίσουν να επανασχεδιάσουν την κοινή τους στρατηγική μετά και τις νέες εξελίξεις σε Ευρωπαϊκή Ενωση και Μέση Ανατολή.

Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής ο πρωθυπουργός και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής θα πάρουν το αεροπλάνο για να μεταβούν στο Μόναχο. Εκεί ο κ. Σαμαράς θα συναντήσει τον Χορστ Ζέεχοφερ, πρωθυπουργό της Βαυαρίας, σε μια προσπάθεια κατευνασμού των σκληρών απόψεων που έχει για τη χώρα μας. Ο Γερμανός πολιτικός ανήκει στις τάξεις των σκληρών Χριστιανοκοινωνιστών που μέχρι πρότινος αρνούνταν πεισματικά την όποια οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του έκανε μια μικρή στροφή αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναινέσει στην παροχή μεγαλύτερου χρόνου προκειμένου να υλοποιήσουμε τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Σαμαράς θα του εξηγήσει πώς έχει η κατάσταση στη χώρα μας, τις επίπονες προσπάθειες που έχουν γίνει, τη σκληρή λιτότητα που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός και τις προοπτικές που υπάρχουν από δω και πέρα, αν από την πλευρά της βοηθήσει και η Ευρωπαϊκή Ενωση βάσει των όσων έχουν υπογραφεί. «Θα επιχειρήσουμε να πετύχουμε μια κατ’ αρχήν φόρμουλα συνεννόησης» τονίζουν χαρακτηριστικά από το Μέγαρο Μαξίμου.

Τρίτος σταθμός της περιοδείας του κ. Σαμαρά θα είναι το παγωμένο Οσλο. Στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας θα βρεθεί τη Δευτέρα 10 του μηνός προκειμένου να παραλάβει μαζί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και μια σειρά άλλων Ευρωπαίων ηγετών το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο η Ακαδημία έχει απονείμει για φέτος στην Ευρωπαϊκή Ενωση. «Σε κάθε ταξίδι ο πρωθυπουργός θα φροντίζει να αξιοποιεί τις επαφές» λένε με νόημα οι συνεργάτες του. Από το Οσλο θα γυρίσει κατευθείαν στην Αθήνα. Θα καθίσει όμως ελάχιστες ώρες καθώς την Πέμπτη 13 του μηνός θα πετάξει για Βρυξέλλες όπου θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη σημαντική Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. Εχει προγραμματιστεί να διαρκέσει δύο ημέρες. Τουτέστιν, θα επιστρέψει στην ελληνική πρωτεύουσα το απόγευμα της Παρασκευής ή νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Μέχρι το επόμενο ταξίδι...

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου