Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Η Αλέκα Παπαρήγα σε νέα επίθεση κατά κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας αντιγράφει».


Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από τη Θεσσαλονίκη όπου παρευρέθηκε σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 94 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.

«Η τρικομματική κυβέρνηση καμώνεται ότι πάει κόντρα στο ρεύμα όταν απολύει δημόσιους υπαλλήλους, όταν αποκρατικοποιεί, όταν υπογράφει μνημόνια, γιατί τάχα με αυτόν τον τρόπο συγκρούεται με πρακτικές και συνήθειες του παρελθόντος….Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πάει κόντρα στο ρεύμα όταν προτείνει μορατόριουμ για πληρωμή του χρέους, διευθέτηση των δόσεων, ή την αστική συνταγή του ΔΝΤ και του Ομπάμα σε αντίθεση με την διαχείριση της Μέρκελ», σημείωσε η κ. Παπαρήγα.

Στη συνέχεια της ομιλίας της στο Βελλίδειο επεσήμανε ότι «δεν είναι ανεξήγητο όταν έχουν φθαρεί στη λαϊκή συνείδηση τα αστικά κόμματα, να αντικατασταθεί το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως δεν είναι ανεξήγητο σήμερα, είπε, «να ψηφίζεται η εθνικοσοσιαλιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, γνήσιο παιδί του συστήματος, χρυσή εφεδρεία του κεφαλαίου».

Κατηγόρησε ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στη διακήρυξη του, που παρουσιάστηκε στην πανελλαδική συνδιάσκεψη, είχε ολόκληρες φράσεις «αντιγραφή» από θέσεις ακόμα και ορολογίες του ΚΚΕ.

Τέλος, τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν σηκώνει «σημαία ευκαιρίας», ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος.

«Αυτό δείχνει η 94χρονη πορεία του και δεν ισχύουν για το ΚΚΕ οι ίδιοι όροι και προϋποθέσεις ανόδου της πολιτικής επιρροής που ισχύουν για τα άλλα κόμματα. Όσο πιο ανοργάνωτο, αδύναμο και πολιτικά αποπροσανατολισμένο είναι το εργατικό, το λαϊκό κίνημα τόσο πιο εύκολα δυναμώνει η επιρροή αστικών και συμβιβασμένων κομμάτων, ανταλλάσσουν μεταξύ τους μέρος της εκλογικής πίτας», τόνισε η Αλ. Παπαρήγα.

 newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου