Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Το σχέδιο Βενιζέλου για την ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ


Το σχέδιο Βενιζέλου για τη σωτηρία του ΠΑΣΟΚ
Ένα μαζικό «συλλαλητήριο» συσπείρωσης μέσα στο ΠΑΣΟΚ, που μετά το Συνέδριο θα κινηθεί προς τους ψηφοφόρους, κυρίως σε αυτούς που του γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, επιχειρεί να «προκαλέσει» ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Γνωρίζοντας ότι η υπόθεση ενοποίησης της παράταξης είναι σύμπλοκη και κρύβει αρκετές «παγίδες» που πρέπει πάσει θυσία να αποφύγει, ο κ. Βενιζέλος έχει αποφασίσει στο διάστημα των δύο μηνών να φέρει τόσες αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ, όσες δεν έκανε από την ημέρα της εκλογής του στην ηγεσία μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρει το Έθνος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι αποφασισμένος να αρχίσει περιοδείες ανά την Ελλάδα, συμμετέχοντας σε κομματικές εκδηλώσεις που γίνονται για να ενεργοποιήσουν όλες τις δυνάμεις ενόψει του Συνεδρίου. 

Όποιοι εισηγήθηκαν στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να αναβληθεί για αργότερα το Συνέδριο, εισέπραξαν την αρνητική στάση της ηγεσίας.

«Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς. Έχει τεράστια σημασία να θεσμοθετηθεί το ΠΑΣΟΚ, να αποπροσωποποιηθεί, να λειτουργεί ως ένα κανονικό ευρωπαϊκό δημοκρατικό κόμμα, που υπερβαίνει τα πρόσωπα, υπερβαίνει τις συγκυρίες», ήταν η φράση του Ευ. Βενιζέλου προς τα στελέχη η οποία δείχνει ότι ο σχεδιασμό του δείχνει μακριά και δεν περιστρέφεται γύρω από τον ίδιο απαραίτητα.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ιπποκράτους προετοιμάζεται στη βάση λειτουργίας διαφορετικών «πυρήνων», ομάδων δουλειάς για τη διακήρυξη, το καταστατικό και τις πολιτικές θέσεις πρωτίστως, που όμως μπορεί να οδηγήσουν σε τεράστιες αλλαγές, που όμως μπορεί να οδηγήσουν σε τεράστιες αλλαγές στο «ενδοοικογενειακό περιβάλλον».

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου