Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Από τη Δευτέρα θα καταβάλλεται η εξισωτική αποζημίωση στους αγρότες


Από τη Δευτέρα θα καταβάλλεται η εξισωτική αποζημίωση στους αγρότες
Κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης υπεγράφη για την εξισωτική αποζημίωση προς τους αγρότες, η οποία θα καταβάλλεται από τη Δευτέρα και αφορά 70.000 δικαιούχους.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης δήλωσε: «Πιστοί στη δέσμευση της κυβέρνησης συνεργασίας και στη ρήση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ότι θα υποστηρίξουμε  τους αγρότες και ότι αποτελεί προτεραιότητα για μας ο αγροτικός τομέας, υπογράψαμε σήμερα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα την κοινή υπουργική απόφαση προκειμένου να δοθεί η εξισωτική αποζημίωση. Όπως είχα δηλώσει στη Βουλή στο πλαίσιο των προγραμματικών μου ανακοινώσεων ότι θα δοθεί η ενίσχυση αυτή στους γεωργούς μέσα στο καλοκαίρι και πριν το τέλος Αυγούστου».

Ο υπουργός ανέφερε ότι «από τη Δευτέρα θα καταβάλλεται η εξισωτική αποζημίωση. Αφορά περίπου 70.000 δικαιούχους και το ύψος της είναι 160 εκατομμύρια ευρώ. Οι δικαιούχοι είναι κυρίως κτηνοτρόφοι ορεινών, ημιορεινών, νησιωτικών και γενικά απομακρυσμένων φτωχών περιοχών της


newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου