Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Βόλος: Οδ. Κωνσταντινόπουλος «Απέτυχε η σκευωρία σε βάρος του ΠΑΣΟΚ»


Απέτυχε η σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην προσυνεδριακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο. «Η σκευωρία με στόχο την διάλυση του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης απέτυχε. Και ευτυχώς που απέτυχε. Οι τελευταίες 10 ημέρες ήταν κόλαση για το ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ διέδιδε παντού ότι μέσα στην αλλοιωμένη λίστα υπάρχουν και συγγενής του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αν
συνέβαινε κάτι τέτοιο ο πρόεδρος δεν θα υπήρχε τώρα. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα υπήρχε. Η κυβέρνηση δεν θα υπήρχε. Απέτυχε το σχέδιο. Θα φανεί τις επόμενες ημέρες και ποιοι άλλοι οργάνωσαν την σκευωρία. Το οργάνωσαν καλά, αλλά δεν ήταν καλοί στην τεχνολογία, παρ’ όλο που ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι είναι καλοί στην τεχνολογία…» πρόσθεσε χαρακτηριστικά προσπαθώντας να μεταφέρει το κλίμα των προηγουμένων ημερών σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ .
Ο βουλευτής Αρκαδίας, ζήτησε από τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν το κόμμα, επισημαίνοντας ότι όλα αλλάζουν και η Ελλάδα του αύριο δεν θα έχει σχέση με το χθες. «Το ΠΑΣΟΚ θα ακούσει και πάλι την βάση. Η παράταξη θέλει να ακούσει προτάσεις. Ολοι μαζί θα συνεχίσουμε μέσα από ένα σύγχρονο και ανανεωμένο κόμμα» τόνισε.
Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας κ. Γιώργος Φώτης τόνισε πως στην πραγματικότητα το επόμενο συνέδριο θα είναι το πρώτο της νέας πραγματικότητας. «Η κοινωνία είναι διαφορετική. Ο κόσμος βρίσκεται σε αναμονή. Ο κόσμος τους ΠΑΣΟΚ που πήγε σε άλλους πολιτικούς χώρους νοιώθει ως «μετανάστης». Μπορεί να γύρισε την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ, όμως δεν σημαίνει πως δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Μας περιμένει να αλλάξουμε…» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η παρουσία και η παρέμβαση του πρώην Υπουργού και Δημάρχου Βόλου κ. Δημ. Πιτσιώρη. «Από το 1974 μέχρι σήμερα φαίνεται πως τίποτε δεν έχει αλλάξει. Στο 8% ήταν στο Βόλο το ΠΑΣΟΚ –στο 13% στην Επικράτεια. Ολοι είμαστε εδώ. Κρατάμε, και κρατάμε οι παλιές σειρές. Με τους νέους έχουμε πρόβλημα» είπε. Και πρόσθεσε με έμφαση πως πρέπει να κάνουμε «κριτική και κυρίως να διαχωρίσουμε τα πρόσωπα από το κόμμα». «Πρόσωπα υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα και εκείνα που φάνηκαν ανάξια» είπε και έκανε αναφορά στην περίπτωση του Ακη Τσοχατζόπουλου. Και κατέληξε λέγοντας με έμφαση πως «δύο άνθρωποι έσωσαν την Ελλάδα, ο Γ. Παπανδρέου στα Δεκεμβριανά και ο Γ. Παπανδρέου τώρα. Αν είχαμε άλλο πρωθυπουργό θα είχαμε σκοτωθεί, θα είχαμε εμφύλιο, θα χυνόταν αίμα. Θα χρειαστούν όμως 10ετίες για να καταλάβει ο κόσμος αυτό που συνέβη…»
Ο κ. Πιτσιώρης χαρακτήρισε «σατανική σύμπτωση των πραγμάτων» για το ΠΑΣΟΚ να στηρίζει για πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά. Πρέπει να βρούμε τρόπο να απεγκλωβιστούμε από αυτό. Όχι να ρίξουμε την κυβέρνηση. Στην παρούσα συγκυρία πρέπει να στηριχθεί. Το ΠΑΣΟΚ όμως χρειάζεται νέο ξεκίνημα με νέα πρόσωπα. Πρέπει όμως να ξαναφέρουμε και τα παλιά στελέχη. Προσωπικά ξέρω 300 που παραμένουν σταθερά στο ΠΑΣΟΚ». Χαριτολογώντας και δίνοντας το δικό του πολιτικό στίγμα ο πρώην Δήμαρχος κατέληξε: Εγώ λένε πως γέρασα. Με βλέπετε για γέρο; Είμαι ευγνώμων στον κόσμο και το ΠΑΣΟΚ. Δεν το εγκαταλείψω ποτέ…»
ΠΗΓΉ: Arcadia Live



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου