Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Από το «αντάρτικο» της κάλπης στο «αντάρτικο» της πόλης


Το τυφλό χτύπημα στην οικία του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου θορύβησε την κυβέρνηση αλλά και τις αρχές που βρίσκονται πλέον ενώπιον ενός «αντάρτικου» μέσα στην πόλη σε «στόχους» υπεράνω υποψίας –όπως είναι τα συγγενικά πρόσωπα πολιτικών -πρόσωπα άγνωστα στο ευρύ κοινό και χωρίς εμπλοκή στα θέματα της πολιτικής αντιπαράθεσης. 


Η έξαρση της βίας που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν στην κυβέρνηση, συνδέεται κατ’ αρχήν με την ανακατάληψη της Βίλας Αμαλία, την επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ και σε πολιτικό επίπεδο με τη γενικότερη ρητορική που έχει αναπτυχθεί από την πλευρά συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του Συνασπισμού για αυτές τις επιχειρήσεις στα υπό κατάληψη κτήρια. 



Η χρονική συγκυρία που εκδηλώνονται αυτές οι επιθέσεις αλλά και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο πολιτικό σκηνικό δεν αφήνουν κανένα περιθώριο χαλάρωσης για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ο οποίος πάντως όπως φάνηκε από τις τελευταίες του δηλώσεις (Βήμα της Κυριακής) είναι αποφασισμένος να προχωρήσει και σε άλλες ανάλογες επιχειρήσεις σε κτήρια που εδώ και χρόνια βρίσκονται υπό κατάληψη κυρίως στο κέντρο της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης. 



Σε πολιτικό επίπεδο εκφράζονται ανησυχίες για τη διαχείριση της κατάστασης αφού στο παρασκήνιο είναι διάχυτη η εκτίμηση ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις προσπάθειες που κάνει να κρατήσει μία συγκεκριμένη γραμμή στο κόμμα του κόντρα και απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα βίας, εντούτοις δεν έχει τη δύναμη να ελέγξει τις φωνές εκείνες μέσα από το κόμμα ή τη νεολαία του οι οποίες ερμηνεύονται ακόμη και ως βάση πολιτικής νομιμοποίησης για έκνομες πράξεις. 



Στο πρωθυπουργικό επιτελείο, ενόψει και της σύγκρουσης στη βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ, έχουν αποφασίσει να εντείνουν τις επιθέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα σε όλα τα μέτωπα προκειμένου να επιτύχουν την «πολιτική απομόνωση» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καθώς γνωρίζουν πως στο εσωτερικό του κόμματος δεν υπάρχει μία ενιαία γραμμή στα ζητήματα της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας. 



Στην κυβέρνηση πάντως υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για το γενικότερο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα σε μία στιγμή όπου εκδηλώνονται σημαντικές πρωτοβουλίες για την προσέλκυση επενδύσεων. Το Μέγαρο Μαξίμου έχει μπροστά του μία σκληρή διαδικασία στη βουλή επί των προτάσεων της προκαταρκτικής με το φόβο για «αντάρτικο» στην κάλπη να δημιουργεί δεύτερες σκέψεις ως προς τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί αφού οι τέσσερις κάλπες μπορεί δυνητικά να προκαλέσουν… εκπλήξεις ενώ εκτός βουλής καλείται να διαχειριστεί μία άκρως επικίνδυνη κατάσταση φαινομένων βίας εναντίον «στόχων» υπεράνω υποψίας αποτρέποντας ένα γενικευμένο «αντάρτικο πόλης». 

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου