Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Πυροβολισμοί στα γραφεία της ΝΔ, σφαίρα στο γραφείο του Πρωθυπουργού


Πυροβολισμοί στα γραφεία της ΝΔ, σφαίρα στο γραφείο του Πρωθυπουργού
Στόχος  αγνώστων   με Καλάσνικοφ έγιναν τα ξημερώματα τα κεντρικά γραφεία της  της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού. Από τις σφαίρες μία από αυτές καρφώθηκε στο ιδιαίτερο γραφείο του Πρωθυπουργού. Η επίθεση έγινε στις 2.30 τα ξημερώματα όταν άγνωστοι άρχισαν να γαζώνουν με καλάσνικοφ τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος.

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή ενώ, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί εννέα κάλυκες από καλάσνικοφ.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκε ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης, ενώ για την επίθεση ενημερώθηκε νωρίς και ο πρωθυπουργός.

Μάρτυρες μιλούν για δύο άνδρες με μια μηχανή. Κάποιοι βεβαιώνουν ότι στόχος ήταν το κτίριο της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα αναφέρουν ότι ο ένας άνδρας πυροβολούσε “κατά ριπάς” και ο δεύτερος φρόντιζε να μαζέψει τους κάλυκες που άφηνε το όπλο.

Ακόμη η κατάσταση είναι συγκεχυμένη. Άλλοι μάρτυρες αναφέρουν ότι επρόκειτο για δύο άνδρες με ένα σκούρο αυτοκίνητο που κατέβηκαν και πυροβόλησαν στον αέρα.

Το τρίτο... σενάριο αναφέρει ότι οι δράστες πάρκαραν ένα αυτοκίνητο επί της οδού Δοϊράνης και στη συνέχεια με τα πόδια έφτασαν ως τη γωνία που “βλέπει” στο κτίριο της Ν.Δ. και άνοιξαν πυρ.
Οι κάλυκες θα περισυλλεγούν ώστε να εξεταστούν για να φανεί εάν το πολεμικό όπλο έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλη περίπτωση. Ήδη οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής έχουν αρχίσει και τη συλλογή οπτικού υλικού από τις δεκάδες κάμερες που υπάρχουν στη σημείο, τόσο στο κτίριο της ΝΔ όσο και στα γύρω κτίρια εταιρειών, ενώ υπάρχουν και κάμερες κυκλοφορίας.

Δηλώσεις Κεδίκογλου για την ένοπλη επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  αναφέρθηκε στην επίθεση αποκαλύπτοντας ότι ένας από τους 9 κάλυκες τρύπησε το τζάμι στο γραφείο του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού και στη συνέχεια εξοστρακίστηκε σε δύο τοίχους. «Η εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής είναι ότι δύο άτομα κατέβηκαν από αμάξι από την πλευρά της οδού Δοϊράνης ρίξανε 8-9 σφαίρες. Στόχος ήταν το γραφείο του προέδρου. Μία σφαίρα έχει βρεθεί εκεί η οποία μάλιστα έχει εξοστρακιστεί και στους δύο τοίχους. Είναι μια νέα κλιμάκωση στην προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας. Ζούμε πράγματα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει. Εχουμε ένα γάζωμα ενός πολιτικού κόμματος, με στόχο τα γραφεία του προέδρου του κόμματος. Και αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό. Θέλω για άλλη μια φορά να απευθύνω έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Δεν μπορούμε να διαχωρίζουμε καλή και κακή πολιτική βία. Δεν υπάρχει κατανοητή βία».
Το γραφείο του Πρωθυπουργού όπου εντοπίστηκε η μια από τις σφαίρες
Το σημείο στο οποίο εξοστρακίστηκε η σφαίρα στον τοίχο του γραφείου του Πρωθυπουργού
Το σημείο όπου κατέληξε η σφαίρα στο γραφείο του Πρωθυπουργού
-

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου