Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Χρήστος Παπαστεργίου ; Προτάσεις επί των κειμένων για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ





1. Να περιοριστούν οι αριστίνδην,στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
2. Προκριματικές εκλογές βουλευτών,στην πράξη,δεν πρόκειται να γίνουν. Θα είναι η χειρότερη εσωστρέφεια,στην πιο ακατάλληλη ωρα. Να έχει ουσιαστικό λόγο η νομ.επιτροπή-νομ.συνέλευση για το ψηφοδέλτιο,ακόμη κ για τους εν ενεργεία βουλευτές(φαινόμενα Παραστατίδη,θα τα είχαμε αποφύγει).Με ευθύνη των περιφ.επιτροπών και καθοριστικό λόγο των βουλευτών,να δημιουργηθούν γραφεία κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης  ανα νομο-περιφέρεια,στεγασμένα εντός των γραφείων του κόμματος. Ετσι,θα έχουμε ενιαία
έκφραση,σοβαρότερη λειτουργία κ εικόνα κ εξοικονόμηση πόρων,αφού τα επιδόματα γραφείου  κ αλλες παροχες της Βουλης,θα υποστηριζουν κ τη λειτουργια των γραφειων του ΠΑΣΟΚ. Προτεινω δε,η επιλογη των συνεργατων,να γινεται με διαδικασια τυπου ΑΣΕΠ,μεταξυ των μελων-φιλων του ΠΑΣΟΚ σε καθε περιοχη.
3. Οι τομεις να στελεχωνονται με θεσμικα κριτηρια κ με εκλογες,μεταξυ των μελων,των αντιστοιχων δικτυων. Να πραγματοποιουν περιφερειακες κ κεντρικες συνδιασκεψεις,με απολογισμο-προγραμματισμο καθε 2 χρονια,με εκλεγμενους αντιπροσωπους κ εκλογη των αιρετων μελων του τομεα,απο αυτους.
4. Να καταργηθει ο τομεας συνδικαλιστικου. Οι αντιστοιχοι τομεις πολιτικης-δικτυων,με το οργανωτικο κ το πολ.συμβουλιο,επαρκουν. Η ΠΑΣΚΕ να ειναι αυτονομη κ να μην εχει λογο στα του κομματος.
5. Οι οργανωσεις να εχουν ελαχιστα,αλλα κ ανωτατα,αριθμητικα ορια,ως προς την μαζικοτητα τους. Οσο πιο πολλες υπαρχουν,τοσο καλυτερα για το κομμα. Ειναι αλλο πραγμα να εχουμε στην Καλαμαρια,μια οργανωση των 200,που δεν θα συνεδριαζει σε πραγματικη ολομελεια ποτε κ θα ειναι ερμαιο του καθε παραγοντα κ θα αδρανοποιηθει και αλλο,να εχουμε 7 οργανωσεις των 30,με τα αντιστοιχα στελεχη-οργανα,μια σε καθε εκλογικο διαμερισμα της Καλαμαριας.
6. Το καθε μελος,να εχει δικαιωμα,θα ελεγα και υποχρεωση,να μετεχει με πληρη,πρωτοβαθμια,δικαιωματα σε δυο οργανωσεις. Μια γεωγραφικη κ μια θεματικη-δικτυο,αναλογα με τα ενδιαφεροντα του κ οχι κατ΄ αναγκη,αναλογα με τη δουλεια η το πτυχιο του.
7. Να καταργηθει η νεολαια,με εξαιρεση τη σπουδαζουσα και να ενταχθει πληρως στο κομμα. Η διαδρομη του ΠΑΣΟΚ ,συνηγορει υπερ αυτου.
8. Ειδικα σημερα δεν χρειαζεται καμια ποσοστωση η περιορισμος. Δεν εχουμε τετοιες πολυτελειες. Χρειαζονται κανονες λειτουργιας,αξιολογησης,ανακλησης. Οι θητειες αρκουν,αν και εχω αμφιβολιες,για την υπαρξη τους,αν υπαρχει ουσιαστικη αξιολογηση. Αν εφαρμοστουν ομως,να εφαρμοστουν απο τωρα για να ειναι ισχυρο κ σαφες το μηνυμα τους,αλλα κ για να αποτραπουν παιχνιδια ομαδοποιησεων στην εκλογη της κεντρ.επιτροπης,που ηδη ετοιμαζονται.
9. Η εκλογη γραμματεα νομ.επιτροπης να γινεται με ανοιχτη ψηφοφορια,οπως και η εκλογη της νομ.επιτροπης,αλλιως αυτος θα ειναι διαρκως σε ομηρια. Η γνωμη μου ειναι,οτι σε επομενο σταδιο,πρεπει να παμε σε εκλογες οργανων με αλλο τροπο,πιο ουσιαστικο πολιτικα.
10. Παντα,ετσι κ αλλιως,χρειαζεται προσοχη στον τροπο σταυροδοσιας για να αποτρεπονται ομαδοποιησεις η εκλογη γραφικων.

   Χρηστος Παπαστεργιου

1 σχόλιο:

  1. πριν ξεκινησει το συνεδριο,θα πρεπει να αποφασισθει να μην μετεχουν ολοι αυτοι που οδηγησαν το ΠΑΣΟΚ σ'αυτο το σημειο,να γινει ερευνα γυρω απο την οικονομικη διαχειρηση ολων των χρονων,να αποδοθουν ευθυνες και οι υπευθυνοι να οδηγηθουν στην δικαιοσυνη και να διαγραφουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή