Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Οι καραμανλικοί πέρασαν στην αντεπίθεση


Οι καραμανλικοί πέρασαν στην αντεπίθεση
Ενα non paper που κυκλοφορεί από την Τετάρτη το βράδυ και προέρχεται από την πλευρά του Κώστα Καραμανλή προκαλεί σοβαρό ρήγμα στην εικόνα που εμφανίζουν η Νέα Δημοκρατία και η τρικομματική κυβέρνηση της οποίας ηγείται.

Μετά την ανταλλαγή δηλώσεων για το «τις πταίει» για το μαύρο μας το χάλι, οι καραμανλικοί πέρασαν στην αντεπίθεση με ένα non paper που επιχειρηματολογεί για τα έργα και τις ημέρες του πρώην πρωθυπουργού στο πεδίο της Οικονομίας, επιτιθέμενο όμως ανοιχτά εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα και όσων τελευταία δήλωσε, αλλά και του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, γιατί, όπως του καταλογίζουν, δεν έκανε κάτι προκειμένου να διαφυλάξει την υστεροφημία του προκατόχου του.

Σύμφωνα με το non paper, ο Κώστας Καραμανλής δεν φέρει την ευθύνη για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της περιόδου 2007-2009. Την κύρια ευθύνη γι’ αυτόν φέρει η κυβέρνηση Παπανδρέου. Οι συντάκτες του δισέλιδου κειμένου αναφέρουν επί της ουσίας ότι η αντιπολίτευση δεν άφησε τότε τον κ. Καραμανλή ούτε να κυβερνήσει ούτε να περιορίσει το έλλειμμα. Οπως υποστηρίζουν, ο τελευταίος είχε καλέσει τον Μάρτιο του 2009 τους πολιτικούς αρχηγούς σε συζήτηση προτείνοντάς τους «να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο έξι αρχών για να την οικονομική διαχείριση, το οποίο όμως απερρίφθη πρωτοστατούντος του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ενώ κατηγορούν και τα ΜΜΕ για «μπλοκάρισμα των μέτρων που είχε προτείνει».

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου