Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Τι ειπώθηκε στην πράσινη "γιάφκα"



Τι ειπώθηκε στην πράσινη γιάφκα


Πάνω από 20 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους ο Φίλιππος Σαχινίδης και η Θεοδώρα Τζάκρη, συναντήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, κάνοντας μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Στην πράσινη «γιάφκα» ειπώθηκαν πολλά.
«Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε συναινετικό κλίμα, όχι σε κλίμα έντασης ή αμφισβήτησης του προέδρου, Ευάγγελου Βενιζέλου. Οι απόψεις μας δεν ήταν επιθετικές εναντίον της
ηγεσίας, απλά αγωνιούμε για την παράταξη», ανέφερε ένας εκ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που παρευρέθη στη συνάντηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του egiakoumis.com, η Θεοδώρα Τζάκρη αναφέρθηκε στο κλίμα των ημερών, εκφράζοντας την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση.
«Συνεχώς σώζουμε τη χώρα, δεν υπάρχει πλέον νόημα. Ο κόσμος έχει βαρεθεί και πρέπει να φύγουμε από την κυβέρνηση», φαίνεται να είπε η κα Τζάκρη.
Με την άποψη αυτή συμφωνούν στελέχη πρώτης γραμμής όπως ο Χρήστος Παπουτσης, Μιχάλης Ρέππας και ο Κώστας Σκανδαλιδης, οι οποίοι δεν ήταν παρόντες χθες βράδυ στη συνάντηση.
Ένα ακόμη στέλεχος ο Χρήστος Σπριτζης, πρόεδρος του ΤΕΕ, πρότεινε οικουμενική κυβέρνηση ή αλλαγή ηγεσίας πολιτικής με άλλον πρωθυπουργό και αλλαγή πολιτικής συνολικά.
Από την πλευρά του ο πρώην υφυπουργός προστασίας του πολίτη Μανώλης Όθωνας, επισήμανε την αντίθεσή του στο αριστερό λαϊκό κόμμα και στην πιθανή συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Εμείς επιθυμούμε την ώθηση του ΠΑΣΟΚ προς τα εμπρός, με αλλαγές σε όλα τα επίπεδα», φαίνεται να υποστήριξε ο κ. Όθωνας.
Ο Φίλιππος Σαχινίδης επέμεινε στη γραμμή της σωτηρίας της χώρας, καθώς, όπως τόνισε στους παρευρισκόμενους, είναι «ο εμπνευστής του προγράμματος», ενώ ανέφερε ότι «χωρίς το ΠΑΣΟΚ θα επέλθει πολιτική αστάθεια στη χώρα». Ωστόσο σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν η χώρα να κυβερνάται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
O Βασίλης Κεγκερογλου ρώτησε τα άλλα στελέχη αν θα πρέπει ο κ. Βενιζέλος να επισκεφθεί τη Κρήτη. Η απάντηση που πήρε από τους συναδέλφους του ήταν αρνητική.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μίλησαν επίσης για τη συνειδητή πολιτική επιλογή τους να υπερασπιστούν το κόμμα και την δημοκρατική παράταξη , ως αναγκαίο όρο και παράγοντα σταθερότητας για την δημοκρατική πορεία της χώρας.
«Σήμερα η πορεία συνεχίζει να είναι δύσκολη. Η κοινωνία έχει υποστεί μεγάλες θυσίες, τα κοινωνικά δικαιώματα έχουν υποχωρήσει και η λειτουργία των θεσμών δοκιμάζεται. Η νομοθέτηση της κυβέρνησης μέσω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο», τόνισαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Αναφορικά με τις συχνές κόντρες της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του κόμματος ανέφεραν ότι «όσοι επένδυσαν προεκλογικά στο λαϊκισμό βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα», ενώ πρόσθεσαν ότι «η ΝΔ αναγκάζεται να εφευρίσκει καθημερινά επικοινωνιακά τεχνάσματα και ο ΣΥΡΙΖΑ να διαγράφει διαφορετικούς κύκλους θέσεων και απόψεων».
Παράλληλα τόνισαν την ανάγκη να συνεισφέρουν στην διαμόρφωση των όρων και των επιλογών για την υπέρβαση της κρίσης ώστε να μπουν τα θεμέλια για ένα σύγχρονο κράτος χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος.
«Θέλουμε το ΠΑΣΟΚ ένα σύγχρονο ριζοσπαστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, ένα κόμμα που θα υπερασπίσει ξανά τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα και με τα σοσιαλιστικά ευρωπαϊκά κόμματα», φαίνεται να υπογράμμισαν, αναγνωρίζοντας ωστόσο και τα λάθη του παρελθόντος.
Σημείωσαν όμως ότι «το 2009 παραλάβαμε το κράτος, με ιστορικά υψηλά ελλείμματα και τεράστιο χρέος. Αναλάβαμε μόνοι μας την μεγαλύτερη ευθύνη της νεώτερης ελληνικής ιστορίας. Η τότε άρνηση και η υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας από τη ΝΔ και την ανεύθυνη αριστερά στοιχίζει οικονομικά και δημοσιονομικά ακόμη και σήμερα».
Όσον αφορά στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τα στελέχη τόνισαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι «πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία για την παράταξη και όλοι οφείλουμε να διαφυλάξουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες του συνεδρίου και να χτίσουμε τις πολιτικές που θέλουμε να υπηρετήσουμε».

Πηγη: egiakoumis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου