Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Το στρατόπεδο Παύλου Μελά περνά στα χέρια του ομώνυμου Δήμου

http://www.thestival.gr/media/k2/items/cache/ac0d8421063e80fd8107d3240dcb4f1f_XL.jpg
.  
Το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης (28/08) αποτελεί σταθμό-ορόσημο για τις Δυτικές συνοικίες και τους ανθρώπους της καθώς καλείται να εγκρίνει τους όρους και τις προϋποθέσεις παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου, όπως αυτοί συμφωνήθηκαν μεταξύ Δήμου και ΥπΕΘΑ, χαρίζοντας στην κοινωνία έναν πνεύμονα ζωής. Σύμφωνα με το τελικό σχέδιο παραχωρείται κατά χρήση για 49 χρόνια στο Δήμο Παύλου Μελά το ομώνυμο στρατόπεδο έκτασης 289 στρεμμάτων, στους χώρους του οποίου και θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο της ΝΑ Ευρώπης. Το «Παύλου Μελά» βρίσκεται στον παλιό πυρήνα των Δυτικών συνοικιών και η αξιοποίησή του με γνώμονα την «αειφόρο ανάπτυξη» θα αποτελέσει σταθμό στη ζωή των πολιτών.  Τα υπάρχοντα κτίρια που έχουν κηρυχθεί διατηρητέα θα συντηρηθούν με ευθύνη του Δήμου και σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία νεωτέρων μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού.  Όλα τα κτίρια θα χρησιμοποιηθούν για κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές χρήσεις και για αναψυχή, λειτουργώντας στη λογική της ανάπτυξης με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Στην κυριότητα του ΥπΕΘΑ θα παραμείνουν 25 πολεοδομημένα στρμ. ενώ 8 στρμ. θα παραχωρηθούν στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.  
Με αφορμή την ιστορική στιγμή για τον τόπο ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος δήλωσε:
«Μετά από αγώνες 20 χρόνων έφθασε η δικαίωση. Η δυτική Θεσσαλονίκη κερδίζει, δίνοντας μάχες, το στρατόπεδο Παύλου Μελά. Η πόλη βγαίνει στη φύση και η φύση μπαίνει στην πόλη. Την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο καλείται να αποδώσει τους χώρους του πρώην στρατοπέδου εκεί που ανήκουν. Στους πολίτες του Δήμου Παύλου Μελά. Είναι μέρα ευθύνης για όλους αλλά και μια ιστορική στιγμή για τους ανθρώπους των Δυτικών συνοικιών. Η ώρα της αναβάθμισης των Δυτικών συνοικιών έφθασε. Δίνουμε χρώμα, άρωμα, γεύση στον τόπο μας και το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης γίνεται προορισμός, αποκτώντας ακόμη ένα σημείο αναφοράς».

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου