Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΠΑΣΟΚ: Στόχος η εξάντληση της τετραετίας

ΠΑΣΟΚ: Στόχος η εξάντληση της τετραετίαςΤην ανάγκη της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος στα τέλη του έτους επισημαίνουν και από το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας παράλληλα ότι η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει ουσιαστικό βήμα για την αποδέσμευση της χώρας από τα Μνημόνια.   
Ο στόχος αυτός άλλωστε θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο της νέας προγραμματικής συμφωνίας ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί έως τα εγκαίνια της ΔΕΘ (7 Σεπτεμβρίου). Από τη Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα διαμηνύουν ότι το νέο Προγραμματικό Πλαίσιο Κυβερνητικής Συνεργασίας θα αποτελέσει τη βάση επί της οποίας θα κινηθούν οι δύο εταίροι, «για όλο το επόμενο διάστημα μέχρι την εξάντληση της τετραετίας».
Τα βασικά σημεία της νέας συμφωνίας - που θα λαμβάνει υπόψη όσα έχουν μεσολαβήσει από τον Ιούλιο του 2012, όταν συνυπέγραψαν το αρχικό προγραμματικό πλαίσιο η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ - κλείδωσαν στις πρόσφατες κατ' ιδίαν συναντήσεις των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, οι οποίοι δίνουν έμφαση στην «πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα», ως προϋπόθεση για τη διασφάλιση των εθνικών στόχων.
«Το νέο προγραμματικό πλαίσιο θα διασφαλίζει την έξοδο της χώρας από την κρίση και τη σταθερή πορεία της στη ζώνη του ευρώ, αλλά και την επανεκκίνηση της οικονομίας ώστε να προχωρήσει η ανάπτυξη, να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά  και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», τονίζουν συνεργάτες του κ. Βενιζέλου. Παράλληλα προσθέτουν ότι η πολιτική συμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων, «θα περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες δράσεις για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, την προστασία των ευαίσθητων ομάδων και την αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα για τις οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο»
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου