Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου προκηρύχθηκαν οι εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ)


Για την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 προκηρύχθηκαν οι εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), που θα αναδείξουν τα αιρετά του όργανα για την περίοδο 2014-2016.Οι ενδιαφερόμενοι να θέσουν υποψηφιότητα για οποιοδήποτε από τα αξιώματα θα πρέπει να την καταθέσουν τη σχετική δήλωση το αργότερο μέχρι τις 4 το μεσημέρι της
15ης Οκτωβρίου.

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική για όλα τα μέλη του ΤΕΕ. Η αδικαιολόγητη παράλειψη της άσκησή του αποτελεί, σύμφωνα με το νόμο, πειθαρχικό παράπτωμα και συνεπάγεται την επιβολή χρηματικής ποινής, εκτός εάν συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Αναλυτικότερα, οι εκλογές θα αναδείξουν:
α. Τα 155 αιρετά Μέλη της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ με γεωγραφική κατανομή. Το Τμήμα Κ.Μακεδονίας εκλέγει 24 μέλη για την Κεντρική Αντιπροσωπεία.
β. Τις Επιστημονικές Επιτροπές Ειδικοτήτων των Μελών του ΤΕΕ.
1) Πολιτικών Μηχανικών, 2) Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 3) Μηχανολόγων Μηχανικών, 4) Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, 5) Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, 6) Χημικών Μηχανικών, 7) Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών, 8) Ναυπηγών Μηχανικών και 9) Ηλεκτρονικών Μηχανικών, οι οποίες αποτελούνται από πέντε (5) Μέλη η καθεμία.
γ. Τα τέσσερα (4) αιρετά Μέλη του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου Μελών του ΤΕΕ με ισάριθμους αναπληρωματικούς.
δ. Τα δεκαπέντε (15) αιρετά Μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου που εδρεύει στην Αθήνα και τα πέντε (5) αιρετά μέλη των Πειθαρχικών Συμβουλίων που εδρεύουν στην έδρα κάθε Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ με ισάριθμους αναπληρωματικούς.
ε. Τα αιρετά Μέλη της Αντιπροσωπείας κάθε Περιφερειακού Τμήματος. Η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ/ΤΚΜ έχει 60 μέλη, τα οποία κατανέμονται ως εξής:
Νομός Θεσσαλονίκης 42
Νομός Ημαθίας 3
Νομός Κιλκίς 3
Νομός Πέλλας 3
Νομός Πιερίας 3
Νομός Σερρών 3
Νομός Χαλκιδικής 3
Σύνολο 60
Δικαίωμα να εκλέγονται έχουν όλα τα τακτικά Μέλη του ΤΕΕ, εφόσον α) δεν έχουν στερηθεί της ελεύθερης διαχείρισης της περιουσίας τους και β) δεν έχουν καταδικασθεί, ούτε είναι υπόδικοι για αδικήματα, σύμφωνα με το άρθρο 22 του Π.Δ. 611/1977 που έχει ανάλογη εφαρμογή και στην περίπτωση των αιρετών μελών οργάνων του ΤΕΕ.

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου