Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης ; Kαλούμε την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών να αναλάβουν τις ευθύνες τους


Βρισκόμαστε 15 ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και δυστυχώς σοβαρά θέματα που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ,που στοιχειωδώς λειτουργεί το κράτος θα ήταν λυμένα,εδώ είναι σε εκρεμμότητα με άγνωστο ορίζοντα επίλυσης.
Σήμερα αντιπροσωπεία της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, με τον γραμματέα Χρόνη Μακρίδη, επισκέφθηκε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γιώργο Καρατάσιο, και ενημερώθηκε για τα θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς του.Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των υπηρεσιακών στελεχών, ο μη έγκαιρος προγραμματισμός
κάλυψης των κενών σε δασκάλους και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων από το Υπουργείο Παιδείας έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες ώρες μαθημάτων και να μένει κενό γράμμα η ποιοτική αναβάθμιση της παιδείας και το ''η καλύτερη επένδυση είναι αυτή που γίνεται στην παιδεία''.

Δυστυχώς έχουμε μέχρι σήμερα υποβάθμιση και σε πολλές περιπτώσεις μη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου,ενός θεσμού που έπρεπε συνεχώς να αναβαθμίζεται ποιοτικά,λόγω έλλειψης δασκάλων και καθηγητών ειδικοτήτων εξαιτίας της μη έγκαιρης τοποθέτησής τους μέσω των μετατάξεων και των αποσπάσεων ή προσλήψεων αναπληρωτών. Ακόμη, η έλλειψη μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία από τον τόπο διαμονής τους σε πολλές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στην Κεντρική Μακεδονία δημιουργεί πρώτα από όλα ζητήματα ασφάλειας των μαθητών κατά την μεταφορά τους με οποιοδήποτε μέσο αλλά και αναστάτωση σε χιλιάδες οικογένειες γονέων μαθητών σε σχέση με τις εργασίες τους και τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Με βάση αυτή την πραγματικότητα καλούμε την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών να αναλάβουν τις ευθύνες τους και άμεσα να διασφαλίσουν την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου