Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία επιμένουν: Αν δεν πάρουμε το υπουργείο Οικονομικών ξεχάστε τον «Μεγάλο Συνασπισμό»


Μεγάλος Συνασπισμός στη Γερμανία δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν πάρουμε το υπουργείο του Σόιμπλε, επιμένουν οι Σοσιαλδημοκράτες, ξεκαθάρίζοντας ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να προέρχεται από το SPD.«Εάν σχηματίσουμε κυβέρνηση με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές, τότε το υπουργείο Οικονομικών θα στελεχωθεί από το SPD», δήλωσε ο εκπρόσωπος των
Σοσιαλδημοκρατών για θέματα προϋπολογισμού Κάρστεν Σνάιντερ στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Der Handelsblatt, καθώς όπως είπε, το εν λόγω υπουργείο θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην αλλαγή της στάσης του Βερολίνου στην ευρωπαϊκή κρίση.

Στην κορυφή της οικονομικής ατζέντας των Σοσιαλδημοκρατών η αποτροπή κάθε ενδεχόμενου οι τράπεζες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης να ανακεφαλαιοποιούνται απευθείας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ). «Αυτό πρέπει να αλλάξει. Ως εκ τούτου, ο νέος υπουργός Οικονομικών πρέπει να προέρχεται από το SPD», υποστήριξε ο κ. Σνάιντερ.
Μέχρι στιγμής πάντως, το CDU δείχνει ανυποχώρητο και απορρίπτει το αίτημα να παραδώσει τη θέση του Σόιμπλε στο δεύτερο -και με διαφορά - κόμμα των γερμανικών εκλογών, με τον αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Μάιλ Μάιστερ να καλεί του Σοσιαλδημοκράτες να συμφιλιωθούν με το ρόλο που τους έχει ανατεθεί από τους ψηφοφόρους.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου