Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Κραδασμούς προκαλεί στη ΔΗΜΑΡ το «κείμενο των 58»


Κραδασμούς προκαλεί στη ΔΗΜΑΡ το «κείμενο των 58»Μαλώνουν στη ΔΗΜΑΡ για το κείμενο των 58 που προωθεί την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, την Τρίτη ακούστηκαν σκληρές κουβέντες σε υψηλούς τόνους.
Η κριτική επικεντρώθηκε στα πρόσωπα των Στ. Λιβαδά και Γεράσιμου Γεωργάτου, δύο πρόσωπα που έχουν εκλεγεί στην ΕΕ και τα οποία έχουν υπογράψει το κείμενο για την Κεντροαριστερά.
Τα δύο αυτά πρόσωπα κατηγορήθηκαν ότι υπονομεύουν το κόμμα και ότι δεν έπρεπε να υπογράψουν μέλη της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ όπως δεν υπέγραψαν και μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Στην κριτική αυτή ο κ. Λιβαδάς απάντησε ότι είναι τραγική ειρωνία να εγκαλούνται στελέχη για ένα κείμενο συμφιλίωσης του χώρου όταν μέχρι και μία εβδομάδα πριν από την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση πέντε κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ και ισάριθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ συζητούσαν το ενδεχόμενο συμπόρευσης των δύο κομμάτων στη βάση ενός αντίστοιχου κειμένου. Επισήμανε επίσης ότι όσο η ΔΗΜΑΡ συμπεριφέρεται ως εθνική δύναμη θα επιδοκιμάζεται από τον κόσμο και αν λειτουργεί σαν μικρομάγαζο θα αποδοκιμάζεται.

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης παρατήρησε ότι η Κεντροαριστερά δεν μπορεί να είναι μια δύναμη παράπλευρη στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο και ότι η ΔΗΜΑΡ δεν τάσσεται αξιωματικά κατά της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ αλλά διαφωνεί με πτυχές της πολιτικής που ακολουθεί.

Αίσθηση προκάλεσε η διακριτική διαφοροποίηση του Σπύρου Λυκούδη από τον πρόεδρο του κόμματος. Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ τάχθηκε υπέρ του κειμένου των 58 αλλά κατηγόρησε τα στελέχη του κόμματος που το υπέγραψαν. Επισήμανε ότι είναι λάθος να σπεύσει η ΔΗΜΑΡ να αρνηθεί προκαταβολικά την πρόσκληση για τη δημιουργία ενός κοινού φορέα και απηύθυνε έκκληση στον κ. Κουβέλη να σώσει το κόμμα από αυτό το λάθος, καθώς ο πολιτικός χρόνος είναι ασφυκτικός


politikoi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου