Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Υποψήφιος για την ευρωαριστερά επισήμως ο Αλ. Τσίπρας

Οριστικοποιήθηκε και τυπικώς η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για επικεφαλής της ομάδας της ευρωαριστεράς εγκρίθηκε και τυπικά. Επισήμως θα ανακοινωθεί, μάλιστα, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του στα μέσα Δεκεμβρίου, σε Σύνοδο Κορυφής του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, πιθανότατα στις Βρυξέλλες.

Η Κουμουνδούρου θεωρεί πως η επίσημη υποψηφιότητα Τσίπρα ως επικεφαλής της ευρωαριστεράς στις ευρωεκλογές του Μαΐου θα δώσει νέα ώθηση και δυναμική στον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του στο εσωτερικό της χώρας, πολύ περισσότερο καθώς φέρεται πλέον να εκτιμά ότι μόνο από ατύχημα θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να τις επιβάλλει, ο Νοέμβριος φαντάζει πλέον πολύ δύσκολος μήνας για εθνικές εκλογές -αφού είναι βέβαιον ότι θα χρειαστούν επαναληπτικές, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν μέσα στο… καταχείμωνο και τις διακοπές των Χριστουγέννων- ενώ η ηγεσία της Κουμουνδούρου έχει πληροφορηθεί από τις επαφές της στο εξωτερικό ότι οι δανειστές δεν επιθυμούν κάλπες. Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας με την υποψηφιότητά του υιοθετεί το «δόγμα Μάο» ότι «από την… περιφέρεια καταλαμβάνουμε το κέντρο». Μ’ άλλα λόγια όσο καλύτερα πάει στις ευρωεκλογές τόσο θα αυξάνονται οι μετοχές του στην Ελλάδα, καθώς μεταξύ άλλων εκτιμά ότι θα κατορθώσει να «καταρρίψει» τις επιθέσεις που δέχεται από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ.
Το ακόμα εντυπωσιακότερο είναι πως υπάρχει «φλερτ» του Αλέξη Τσίπρα, με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, «φλερτ» που συνεχίστηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, παρά τα έντονα διαβήματα της Χαριλάου Τρικούπη προς Σβόμποντα και κυρίως προς Σουλτς. Ο Αλέξης Τσίπρας, άλλωστε, όπως έχει αποκαλύψει η Realnews, έχει αποφασίσει συνεργασία με τον ανθυποψήφιό του επικεφαλής του ΕΣΚ Μ. Σουλτς, μετά τις ευρωεκλογές και στήριξη -αν το επιτρέψουν οι συνθήκες- του Μ. Σουλτς για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν από την ευρωομάδα της αριστεράς, αν βεβαίως συμφωνήσουν σε κάποιες εκ των πολιτικών που ενδιαφέρουν την Ελλάδα.


e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου