Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ Μεταρρυθμίσεις για έξοδο από την κρίση

Ο κ. Σημίτης, όντας βασικός ομιλητής στο βιβλίο του Γ. Βασιλείου, δεν παρέλειψε να στείλει μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.
Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του υπουργείου Εξωτερικών, ενώπιον του Κ. Μητσοτάκη, των πρώην προέδρων της Βουλής Απ. Κακλαμάνη και Δ. Σιούφα, νυν και πρώην βουλευτών, μεταξύ των οποίων η Ντόρα Μπακογιάννη, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Ν. Χριστοδουλάκης, ο Π. Μπεγλίτης και ο
Ν. Σηφουνάκης, ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε με νόημα στα παιδιά του «κομματικού» αλλά κυρίως του «οικογενειακού» σωλήνα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση Καραμανλή του 2004 για την αναθεώρηση των στατιστικών στοιχείων «που εξέθεσε την Ελλάδα, την έκανε το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης και τους Ελληνες εκείνους που σπατάλησαν τα χρήματα, ενώ απευθυνόμενος -προφανώς- στην αξιωματική αντιπολίτευση, εγκάλεσε μιλώντας για «καθαρή ουτοπία» εκείνους που θεωρούν πως «η Ελλάδα με μόνο όπλο τη βούλησή της και χωρίς τη βοήθεια της Ευρώπης, θα μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της».
Αιχμές
Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά πως «στην Ελλάδα χρησιμοποιείται η απαξιωτική έκφραση «παιδί του κομματικού σωλήνα» για όσους αναδείχθηκαν με βάση την κομματική τους δραστηριότητα. Υπάρχουν, όμως, και πολύ περισσότερα παιδιά του «οικογενειακού σωλήνα» που στήριξαν την άνοδό τους στις πελατειακές δραστηριότητες των γονέων τους πολιτικών». Από την πλευρά του ο συγγραφέας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας πως «η παρουσία σας εκφράζει την αγωνία για το πού βρίσκεται ο τόπος σήμερα».

Γιώργος Πίκουλας
ethnos

1 σχόλιο:

  1. Να λέει πάντα την γνώμη του για ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ για να ξέρουμε που δεν θα πρέπει να πάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή