Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Les Echos: Χρέος και ανεργία "κατατρώνε" την Ελλάδα

Στις δυο μεγάλες πληγές της ελληνικής οικονομίας, το υπέρογκο χρέος και τα εκρηκτικά ποσοστά της ανεργίας, αναφέρεται η γαλλική εφημερίδα Les Echos, σημειώνοντας ότι μπορεί να υπάρχουν αισιόδοξες προβλέψεις για δειλή επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη από το 2014, αλλά η χώρα δεν έχει βρει ακόμη τρόπο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα δυο τεράστια
προβλήματα και να γίνει ανταγωνιστική. «Μετά από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης, για πρώτη φορά τα σύννεφα αρχίζουν να απομακρύνονται από τον ελληνικό ουρανό, καθώς κυβέρνηση και οργανισμοί κάνουν λόγο για μια δειλή επιστροφή στην ανάπτυξη (+0,6%) τον επόμενο χρόνο», αναφέρει η γαλλική Les Echos, σημειώνοντας τις φετινές καλές επιδόσεις της χώρας στον τομέα του τουρισμού και τις ιδιωτικοποιήσεις που «για καιρό παρέμεναν σε σημείο μηδέν, αλλά φαίνεται να παίρνουν και πάλι μπρος».
Ωστόσο η Ελλάδα, έχοντας χάσει «το ένα τέταρτο του πλούτου της», δεν έχει καταφέρει να βρει ξανά την ανταγωνιστικότητά της, αναφέρεται στο δημοσίευμα.
«Το χρέος είναι εμφανώς το μεγαλύτερο μειονέκτημα της ελληνικής οικονομίας» σημειώνει η Les Echos, κάνοντας στην συνέχεια ιδιαίτερη αναφορά και στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας.«Το πιο βαρύ τίμημα που η ελληνική οικονομία καταβάλλει για την αναδιάρθρωσή της, είναι η πολύ υψηλή ανεργία...που φθάνει το 27,9% του ενεργού πληθυσμού και το 61,5% στους νέους κάτω των 25 ετών. Το ερώτημα πλέον είναι: πως θα μειωθεί αυτό το ποσοστό;»


politikoi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου