Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης στο Φεστιβάλ Γεύσεων «Ελλάδα - Γιορτή - Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013», όπου το ΥπΑΑΤ προέβαλε τα ελληνικά όσπρια

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξηςκαι Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης επισκέφθηκε, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, το Φεστιβάλ «Ελλάδα - Γιορτή - Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013» που διοργάνωσε το περιοδικό «Αθηνόραμα», στο Helexpo Palace, στο Μαρούσι Ο κ. Τσαυτάρης επισκέφθηκε αρχικά το περίπτερο του ΥπΑΑΤ, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο, όπου παρουσιάστηκαν
  τέσσερα ψυχανθή (φασόλια, φακές, φάβα και ρεβύθια), με σκοπό την προβολή και προώθηση της εξαιρετικής ποιότητας των ελληνικών οσπρίων. Ο Υπουργός αφού συνεχάρη τους υπευθύνους της διοργάνωσης για την εκδήλωση, επεσήμανε ότι σκοπός του ΥπΑΑΤ είναι να προωθήσει την καλλιέργεια των ψυχανθών και να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό για τη διατροφική τους αξία.
«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επέλεξε να έχει στο Φεστιβάλ «Ελλάδα – Γιορτή – Γεύσεις»  ολόκληρο περίπτερο αφιερωμένο στα όσπρια, επιχειρώντας να δείξει όλη την αλυσίδα της παραγωγικής αλυσίδας των ψυχανθών και να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό για τα οφέλη που προκύπτουν, τόσο για την εθνική οικονομία και για το περιβάλλον, όσο και για την ποιότητα της διατροφής του ανθρώπου. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια στο Υπουργείο για να ενισχύσουμε την καλλιέργεια των ψυχανθών, τόσο για την επιστροφή των οσπρίων στο τραπέζι του καταναλωτή όσο και για την αυτάρκεια της χώρας μας σε ό,τι αφορά στην παραγωγή ζωοτροφών. Στο πλαίσιο της ανάληψης από τη χώρα μας της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ΥπΑΑΤ  έχει ανακηρύξει  το 2014  ως Έτος Ψυχανθών, ενώ το 2015 θα ανακηρυχθεί  Έτος Ψυχανθών για ολόκληρη την Ευρώπη» επεσήμανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.
Στη συνέχεια, ο Υπουργός  ξεναγήθηκε από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης  στους χώρους του Φεστιβάλ και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παραγωγούς ποιοτικών και καινοτόμων αγροτικών προϊόντων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, επισημαίνοντας τη σημασία της διασύνδεσης της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων, με τη γαστρονομία και τον τουρισμό. 
«Στρατηγική μας προτεραιότητα είναι η στροφή από μια γεωργία χαμηλού κόστους σε μια γεωργία ποιότητας. Η ποιότητα των αγροτικών μας προϊόντων μας ενσωματώνει μέσα της το ιδιαίτερο ποικίλο εδαφοκλιματικό μας περιβάλλον, τον πλούτο της βιοποικιλότητάς μας, το μεράκι του μεταποιητή. Προχωράμε και στα επόμενα βήματα και κάνουμε προσπάθειες για ενισχύουμε τη σύνδεση της γαστρονομίας με τα τοπικά προϊόντα ποιότητας και στη συνέχεια με τον τουρισμό, προκειμένου να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια των ελληνικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσαυτάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου