Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Goldman Sachs: Κανένας κίνδυνος για φούσκα στις αγορές το 2014

Προετοιμασμένοι για μια διόρθωση των διεθνών αγορών έως και 10% το 2014 θα πρέπει να είναι οι επενδυτές, σύμφωνα με την Goldman Sachs σε νέα έκθεσή της για την πορεία των χρηματιστηρίων το προσεχές έτος.
Όπως επισημαίνει ο  αναλυτή της αμερικανικής επενδυτικής
τράπεζας και συντάκτη της εν λόγω έκθεσης, David Kostin, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για ξέσπασμα φούσκας στις μετοχές εντός του 2014. Ωστόσο, η επενδυτική κοινότητα θα πρέπει να είναι έτοιμη να διαχειριστεί μια διόρθωση των αγορών έως και 10%.
Επιχειρώντας να προβλέψει την πορεία του δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, του S&P 500, ο Kostin δεν αποκλείει την άνοδό του στα επίπεδα των 1.900 μονάδων στα τέλη του 2014. Παράλληλα, όμως, προειδοποιεί πως δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο της διόρθωσης για την αμερικανική αγορά.
«Τα εταιρικά αποτελέσματα ισχυροποιούνται και το outlook της παγκόσμιας οικονομίας βελτιώνεται. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς», σημειώνει χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Goldman Sachs.
Από την άλλη πλευρά όμως τονίζει πως «η Wall Street μετρά κέρδη 50% σε διάστημα 18 μηνών, χωρίς να έχει μεσολαβήσει διόρθωση. Επομένως, το ενδεχόμενο αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί».
Επιπροσθέτως, ο D. Kostin επαναδιατυπώνει την πρόβλεψη της Goldman Sachs περί έναρξης του περιορισμού του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων από την αμερικανική Fed, τον Μάρτιο του 2014.
Ποια είναι όμως η επενδυτική συμβουλή της αμερικανικής τράπεζας; Σύμφωνα με τον Kostin, οι επενδυτές θα πρέπει να στραφούν σε εταιρείες που κάνουν χρήση κεφαλαίων για προγράμματα επαναγοράς μετοχών, αλλά και για διανομή μερίσματος. Ο ίδιος μάλιστα προβλέπει πως οι εταιρείες θα αυξήσουν έως και 9% τις δαπάνες κεφαλαίων εντός του 2014.
Yπενθυμίζεται, τέλος, πως τον περασμένο Ιούλιο, ο D. Kostin είχε συστήσει προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα να πουλήσουν τα ομόλογα που διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους και να αγοράσουν μετοχές.

thepaper.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου