Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Συνέντευξη για τη Κεντρική Μακεδονία Μπροστά

Ανοιχτό αφήνουν το ενδεχόμενο ο όμιλος προβληματισμού «Κεντρική Μακεδονία-Μπροστά» να μετεξελιχθεί σε παράταξη η οποία θα διεκδικήσει τον περιφερειακό θώκο Κεντρικής Μακεδονίας στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τα μέλη που τον απαρτίζουν. Προς το παρόν, όπως τόνισαν στην παρουσίαση του think tank σε δημοσιογράφους επιχειρούν να συγκροτήσουν την ομάδα των ανθρώπων εκείνων που θα καταθέσουν προτάσεις ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες για την περιφέρεια.

Όπως σημείωσαν πρόκειται για μια «αυτόφωτη και ακηδεμόνευτη κίνηση», που δεν ανήκει σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο, η οποία όμως όπως τόνισε ο Κυριάκος Μερελής εκ της συντονιστικής ομάδας «έχει προοδευτικό πρόσημο». «Είμαστε μία ομάδα πολιτών που πιστεύει στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και στη προοπτική ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα Βαλκάνια αλλά και στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον. Πιστεύουμε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η δεύτερη μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδος πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη των Περιφερειών του 21ου αιώνα» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Μεταξύ των προτεραιοτήτων του εν λόγω ομίλου προβληματισμού είναι: να υπάρξει προστασία του άνεργου και του φτωχού με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, να δοθεί ώθηση στην επιχειρηματικότητα στηρίζοντας τις επενδύσεις και ενισχύοντας την καινοτομία, να συνταχθεί σχέδιο που θα αφορά την Περιφέρεια Κεντρικής
Μακεδονία εν όψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020, ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει τόσο την εσωτερική δομή, οργάνωση, στελέχωση και λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας, όσο και το Πρόγραμμα Δράσης και Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων.
Από την πλευρά του, ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του Μάρκου Μπόλαρη και μέλος της συντονιστικής ομάδας της παραπάνω πολιτικής κίνησης, Απόστολος Πάνας τόνισε ότι το προσεχές διάστημα αναμένεται να κατατεθεί ένα προγραμματικό πολιτικό πλαίσιο, ενώ στις αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να ανακοινωθούν και τα υπόλοιπα από τα 21 μέλη του συντονιστικού. Μέχρι τον Μάρτιο θα αποφασιστεί εάν το νέο αυτό σχήμα θα εξελιχθεί σε παράταξη που θα κατέλθει στις εκλογές του Μαΐου. «Σκοπός μας είναι το σχήμα να υπάρξει και μετά τον Μάιο» σημείωσε ο κ. Πάνας. Σε ερώτηση της «Κ» για την αντίδραση του κ. Μπόλαρη, ο οποίος αναμένεται να διεκδικήσει εκ νέου τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Πάνας απάντησε πως «είναι μια κίνηση ξεχωριστή από την παράταξη του Μάρκου Μπόλαρη. Βέβαια, και ο κ. Μπόλαρης είναι ανοιχτός σε τέτοιου είδους εγχειρήματα». «Ούτε εκφράζουμε κάποιο κομματικό φορέα, ούτε εκφραζόμαστε. Τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε κάποια κομματική πατρωνία» τόνισε από την πλευρά του ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της ΔΕΘ, Θεόδωρος Σουμπάσης, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενοι ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στο εγχείρημα να διεκδικήσουν δημαρχιακούς θώκους σε δήμους των επτά νομών.
«Οι πληροφορίες μπορεί να υπάρχουν, ωστόσο δεν σημαίνει ότι ισχύουν κι όλας» τόνισαν τα μέλη του συντονιστικού με αφορμή τις φήμες που τους θέλουν να συγκροτούν την εν λόγω κίνηση, η οποία στην πορεία θα προσχωρήσει στην παράταξη του σημερινού Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.
του Βαγγέλη Στολάκη
karfitsa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου