Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Νίκος Ανδρουλακης : ''ΔΕ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ - ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ''...

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακινήτων και στις οριζόντιες περικοπές εισοδημάτων, εξέφρασε τη Δευτέρα ο γραμματέας... της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης από την Κατερίνη όπου περιοδεύει.
«Δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να συναινέσουμε σε άνοιγμα των πλειστηριασμών» δήλωσε ο ίδιος και τόνισε ότι η μάχη που δίνεται για παραμονή στο ευρώ ως στόχο έχει να μην υπάρξει μια βίαιη

αναδιανομή προς όφελος των ισχυρών και εις βάρος των αδυνάμων.
Όπως εξήγησε, αν αλλάξει το εθνικό νόμισμα αυτοί που έχουν τα χρήματα τους έξω θα ωφεληθούν και αυτοί είναι οι ισχυροί.
«Για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν θέλουμε και άνοιγμα των πλειστηριασμών» είπε.
Υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε ψηφίσει το «νόμο Κατσέλη», για την περιφρούρηση των συμφερόντων των αδυνάμων και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, και σε περίπτωση που η τρόϊκα επιμείνει υπογράμμισε ότ δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο συμφωνίας στην κυβέρνηση ή στην τρόϊκα σε σχέση με το θέμα των πλειστηριασμών.
«Θεωρούμε ότι υπονομεύει την προσπάθεια που κάνει η χώρα, για να βγει σε πρωτογενές πλεόνασμα, η επιμονή της τρόϊκας σε άνοιγμα των πλειστηριασμών και οριζόντιες περικοπές» τόνισε.
Κεντροαριστερά όπως η «Ελιά»
Για την Κεντροαριστερά ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «στην Κεντροαριστερά συμμετέχουμε όχι με την αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ, αλλά με την αυτονομία του, σε έναν ειλικρινή προγραμματικό διάλογο ο οποίος θα οδηγήσει σε προγραμματική συμφωνία για να κατέβει ένα ευρύτερο σχήμα, όπως η "Ελιά" στην Ιταλία, στις ευρωεκλογές».
Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό γίνεται για να υπάρξει ένα εναλλακτικό σχέδιο εξουσίας για τον τόπο, ώστε το ΠΑΣΟΚ να πάψει να έχει το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή δεξιά.
«Να υπάρχει μέσω της Κεντροαριστεράς ένα εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης, ένας εναλλακτικός πόλος εξουσίας» είπε.
Σε ότι αφορά στις δημοτικές εκλογές τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ θα εργαστεί όπως και στις ευρωεκλογές, αποφεύγοντας την παλαιοκομματική φιλοσοφία του χρίσματος, αλλά στηρίζοντας οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες των τοπικών κοινωνιών για να εκφραστούν μέσα από προοδευτικά ψηφοδέλτια που θα προτείνουν έναν εναλλακτικό, σύγχρονο μεταρρυθμιστικό τρόπο διακυβέρνησης των τοπικών κοινωνιών.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου