Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Παραίτηση του γραμματέα του κόμματος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λάμπρου Μίχου.

Στον απόηχο της επανεκλογής της Λούκας Κατσέλη στην Κοινωνική Συμφωνία ήρθε η παραίτηση του γραμματέα του κόμματος Λάμπρου Μίχου.«Η Κοινωνική Συμφωνία είναι πλέον το κόμμα της κυρίας Κατσέλη» (αναφορά σε συνακόλουθα περιττεύει), αναφέρει ο ίδιος στην επιστολή παραίτησής του, καταλήγοντας:«Ατυχής
κατάληξη μιας ευέλπιδος αρχής».
Απευθύνεται δηλώνοντας παράλληλα την εκτίμηση και το σεβασμό του σε «συντρόφους, συνιδρυτές του κόμματος, συμμαχητές στον τιτάνιο προεκλογικό αγώνα του Μαΐου του 2012 και στους ανιδιοτελείς υπέρμαχους μιας προοδευτικής κυβέρνησης ανατροπής της κατεστημένης πολιτικής», εκφράζοντας τη λύπη του για την αποχώρηση.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λόγοι που ώθησαν τον κ. Μίχο σε παραίτηση ήταν οι επιλογές, ο τρόπος και οι εσωτερικές διαδικασίες στο κόμμα, που υποδήλωναν ότι η Λούκα Κατσέλη επιθυμεί να έχει την απόλυτη εξουσία, επιλέγοντας να μην εφαρμόζεται μια συλλογική διαδικασία για την αντιμετώπιση των ζητημάτων.
Και τα κακά συμπτώματα των εσωτερικών αντιθέσεων μοιραία αντανακλούν και στο κόμμα, όπως γράφει η “Ελευθεροτυπία”.
Αλλοι, πάλι, θεωρούν πως το κόμμα χρησιμοποιείται ως όχημα από την πρόεδρό του για να διαπραγματευτεί δικές της επιλογές. Αποψη με την οποία φέρεται ότι συντάσσονται όλο και περισσότεροι.

lykavitos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου