Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Κίνηση 75 ΠΑΣΟΚ : Σοβαρά Ερωτήματα για τους πραγματικούς σκοπούς κάποιων επιλογών

Δεν είναι η πρώτη φορά που από τη λειτουργία της κύκλων της Κυβέρνησης όσο και ιδιαίτερα της τρόικας γεννούνται σοβαρά ερωτήματα για τους πραγματικούς σκοπούς κάποιων επιλογών.
Πρόσφατα παραδείγματα που καλύφθηκαν εκτενώς από τον τύπο είναι η πρόθεση πώλησης της Eurobank και η πώληση 28 ακινήτων του Δημοσίου μέσω ΤΑΙΠΕΔ.



Όπως διαβάσαμε σε πρόσφατα δημοσιεύματα ερευνάται η πώληση τμήματος Eurobank που σήμερα κατέχει το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας έναντι μόλις 30 λεπτών ανά μετοχή από 1.54 που αγόραζε τις μετοχές το ΤΧΣ κατά την διάρκεια της ανακεφαλαιοποίησης τους. Μάλιστα άλλα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για «face control» της τρόικας στους υποψηφίους αγοραστές ενώ δεν διστάζουν να εκφράζουν την πρόθεση τους ο αγοραστής να είναι ξένος.

Η Κίνηση ρωτάει αν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να πουλήσει πράγματι με τόσο μεγάλη διαφορά και ποιος θα επωμιστεί αυτό το κόστος; Είναι επίσης αλήθεια ότι η Τρόικα δείχνει συγκεκριμένους αγοραστές; Είναι δυνατόν μετά από όλα αυτά να μην δικαιώνονται όσοι κάνουν λόγο για «μπίζνες» των τρωικανών στην Ελλάδα της κρίσης;


Ένα δεύτερο ζήτημα που έχει προκύψει είναι η πώληση 28 ακινήτων του δημοσίου σε εταιρείες (Εθνική Πανγαία και Eurobank) έναντι 261.310.000. Ακίνητα τα οποία όμως όπως κατήγγειλαν πρόσφατα 5 καθηγήτριες – μηχανικοί πανεπιστημίων, θα τα νοικιάσει το δημόσιο για 20 χρόνια καταβάλλοντας 600.000.000 ευρώ!

Και τα δύο αυτά παραδείγματα εφόσον ευσταθούν και ευελπιστούμε να διαψευστούμε δημιουργούν εύλογα στους πολίτες την αίσθηση ότι ο λαός πληρώνει από το υστέρημα του, φτωχοποιείται μέρα με τη μέρα περισσότερο όχι για να διασωθεί η χώρα αλλά για να συνεχίσουν κάποιοι να κάνουν «μπίζνες».

Αν ισχύουν τα παραπάνω φαίνεται ότι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει καθόλου τη έχει συμβεί στη χώρα και στρώνουν το έδαφος ανάπτυξης όλων αυτών των ακραίων και επικίνδυνων φαινομένων που ζούμε τα τελευταία χρόνια στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου