Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Εντάλματα σύλληψης εξέδωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr οι εισαγγελείς διαφθοράς μαζί με τον ανακριτή Ανδρεάδη, σε βάρος τουλάχιστον 10 προσώπων, πρώην μελών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά και επιχειρηματιών για τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αφορούν στη χορήγηση δανείων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.


Μετά το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος αλλά και την έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς, εντοπίστηκε τρύπα πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο ίδρυμα, αλλά και δάνεια που είχαν δοθεί με μεγάλες επισφάλειες και χαριστικούς όρους. 

Μεταξύ των προσώπων που αναζητούνται είναι οι Άγγελος Φιλλιπίδης, Κλέων Παπαδόπουλος, (πρώην διοικητές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου) Κυριάκος Γριβέας, Αναστασία Βάτσικα, ο Κύπριος εφοπλιστής Έλληνας, ο Μάριος Βαρώτσης (συνελήφθη και είναι ήδη στην Ασφάλεια), ο Κ. Σιγανός, και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο με λοίμωξη. Το όνομα του τελευταίου προσετέθη στη σχετική λίστα -σύμφωνα με επιχειρηματικούς κύκλους- κατόπιν υποδείξεως ισχυρού οικονομικού παράγοντα (κατά Καραμανλή «νταβατζή») για καθαρά λόγους εντυπωσιασμού. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της χορήγησης δανείου ύψους 19.000.000 ευρώ στην εταιρία «Εμπορική, Ξενοδοχειακή Εταιρία Συμμετοχών» συμφερόντων Γριβέα και της συζύγου του Βάτσικα. Τα δάνεια δεν χρησιμοποιήθηκαν ως κεφάλαιο κίνησης, όπως είχαν ζητηθεί, αλλά το εισέπραξαν οι Γριβέας και Βάτσικα ως....αντίτιμο πώλησης στην Ξενοδοχειακή Εταιρία 3 δικών τους κυπριακών εταιριών, οι οποίες ήταν ζημιογόνες!

Την επιχείρηση συλλήψεων έχει αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ.


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου