"Στην οικογένεια της ΚΡΙ ΚΡΙ είμαστε συγκλονισμένοι από το συμβάν. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά. Με την υποστήριξη των ανθρώπων μας, που απέδειξαν για άλλη μια φορά την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους στην εταιρεία, την υποστήριξη των γαλακτοπαραγωγών του νομού Σερρών, των προμηθευτών, των συνεργατών και των πελατών μας, θα τα καταφέρουμε. Από σήμερα κιόλας προχωράμε με συντονισμένα βήματα για τη δυναμική αναδιοργάνωση της παραγωγής
μας προκειμένου να καλύψουμε αμέσως τις ανάγκες των πελατών μας και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε προϊόντα υψηλής αξίας στους καταναλωτές μας. Μπορεί η φωτιά να έκαψε τις εγκαταστάσεις μας, αλλά άναψε ακόμα περισσότερο την πίστη, τη θέληση και το όραμα των ανθρώπων της ΚΡΙ ΚΡΙ. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμπαράστασή σας".
Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που άρθρωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΡΙ ΚΡΙ Παναγιώτης Τσινάβου, μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης και με τους καπνούς να "τυλίγουν" ακόμη τη μεγάλη γαλακτοβιομηχανία. Ήταν ανήμερα των Χριστουγέννων, μία ημέρα μετά την πυρκαγιά που μέσα σε λίγα λεπτά "καταβρόχθισε" μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων του εργοστασίου.
"Αν ζούσε τώρα ο κυρ- Γιώργος δεν θα άντεχε το κακό" θα πούνε οι γηραιότεροι Σερραίοι, που θυμούνται το ΚΡΙ ΚΡΙ στα πρώτα του "βήματα".
Οι μνήμες γυρίζουν εξήντα χρόνια πριν, το 1954, όταν ο κυρ- Γιώργος, όπως αποκαλούσαν όλοι τον Γιώργο Τσινάβο, ιδρυτή της εταιρείας ΚΡΙ ΚΡΙ, άνοιξε στις Σέρρες ένα μικρό γωνιακό ζαχαροπλαστείο, που έγινε γρήγορα γνωστό για το παγωτό του και τα είδη ζαχαροπλαστικής. Ο Γιώργος Τσινάβος τολμά και βγάζει πλανόδιους πωλητές στην πόλη των Σερρών, που σέρνουν χειροκίνητα καροτσάκια και πουλούν παγωτό σε όλους. Τα παγωτά ΚΡΙΚΡΙ γίνονται κάτι παραπάνω από μόδα- γίνονται ανάγκη, με τους καταναλωτές να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση τότε στο περίφημο "κασάτο", ένα παγωτό γλύκισμα που προσφέρεται σε κάθε παιδί που τρέχει να το αγοράσει στους δρόμους, αλλά και στα επίσημα γεύματα προσώπων της υψηλής κοινωνίας των Σερρών.
Η διορατικότητα του Γιώργου Τζινάβου και η μεγάλη προτίμηση των Σερραίων καταναλωτών στα προϊόντα ΚΡΙ ΚΡΙ, οδηγούν στην ανάγκη ίδρυσης του πρώτου εργοστασίου γάλακτος. Αποκούμπι σ' αυτό βρίσκουν σιγά– σιγά οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι του νομού. Το εργοστάσιο βιομηχανίας γάλακτος εξελίσσεται γοργά, χρησιμοποιούνται μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας της εποχής και από το παγωτό η παραγωγή περνά και στη διάθεση του φρέσκου γάλακτος, ενώ πολύ γρήγορα τα γιαούρτια ΚΡΙ ΚΡΙ κερδίζουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!
Σήμερα, η ΚΡΙ ΚΡΙ έχει εξελιχθεί σε μια δυναμική γαλακτοβιομηχανία, που δραστηριοποιείται πανελλαδικά στα παγωτά και τα γιαούρτια, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 15 χώρες στη Δ. Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.
Έχει διεισδύσει στις βαλκανικές χώρες (Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ, Σερβία), στην αγορά της Δανίας, της Γερμανίας, της Μ. Βρετανίας, της Ιρλανδίας, της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, του Ιράκ, του Ισραήλ και του Κονγκό.
Στην οικογένεια της ΚΡΙ ΚΡΙ, στην Ελλάδα, απασχολούνται σήμερα πάνω από 300 άνθρωποι, διαφόρων ειδικοτήτων, στις κεντρικές εγκαταστάσεις των Σερρών, αλλά και στα υποκαταστήματα Θεσσαλονίκης και Αθηνών.
Η μεγάλη πυρκαγιά στη γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ ΚΡΙ προκάλεσε οικονομική ζημία στη μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών, που προσδιορίζεται σε 18,75 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε πως για την αποκατάσταση της παραγωγικής λειτουργίας της μονάδας γαλακτοκομικών, έχει ήδη καταρτιστεί επιχειρησιακό σχέδιο άμεσης ανοικοδόμησης νέου εργοστασίου στον ίδιο χώρο. Με το νέο εργοστάσιο, η πλήρης αποκατάσταση της παραγωγικής λειτουργίας γαλακτοκομικών αναμένεται εντός του 2014.
Για τη χρηματοδότηση της νέας επένδυσης θα χρησιμοποιηθούν καταρχήν τα υφιστάμενα ταμειακά διαθέσιμα, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τις ασφαλιστικές εταιρείες για την είσπραξη μέρους της αποζημίωσης ως προκαταβολής και με τις συνεργαζόμενες τράπεζες για την εξασφάλιση νέων γραμμών χρηματοδότησης.
Για την προσωρινή κάλυψη των αναγκών της, η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στη σύναψη συμφωνιών για την παραγωγή σχεδόν του συνόλου των κωδικών γαλακτοκομικών προϊόντων της σε ελληνικές παραγωγικές μονάδες τρίτων. Έτσι, δεν αναμένεται ουσιαστική εμφάνιση αδυναμίας της ομαλής τροφοδοσίας των προϊόντων της και της εξυπηρέτησης των παραγγελιών των πελατών της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η μεγάλη σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία είναι εισηγμένη από το 2003 στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αποστολή της είναι να προσφέρει προϊόντα με πλούσια γεύση, υψηλή διατροφική αξία και ξεχωριστή ποιότητα χρησιμοποιώντας πάντοτε εκλεκτές πρώτες ύλες σε αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες υγιεινής. Λειτουργεί σύμφωνα με τις αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές και είναι πιστοποιημένη με ISO 9001: 2000, το σύστημα HACCP σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ 1416: 2000, BRC, IFS, ISO 14001: 1996, OHSAS 18001 και φυσικά, NON GMO.
"Η φωτιά φούντωσε τη δύναμή μας, την πίστη και τη θέλησή μας να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι η υγιής επιχειρηματικότητα μπορεί να τσουρουφλίστηκε από τη φωτιά, όμως δεν κάηκε και δεν καταστράφηκε. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να δημιουργήσουμε- ό,τι κάναμε τόσα χρόνια -μέσα από τη στάχτη που μας άφησε η φωτιά" δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Παναγιώτης Τσινάβος, κατά την επίσκεψη που δέχθηκε στις 3 του Γενάρη, στο εργοστάσιο της ΚΡΙ ΚΡΙ, από τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη.
"Ήρθαμε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας για την πυρκαγιά και τις συνέπειές της στην ΚΡΙ-ΚΡΙ και τελικά φτάσαμε να πάρουμε εμείς δύναμη, από το κουράγιο και την αντιμετώπιση του προβλήματος στην επιχείρηση" ανέφερε- μεταξύ άλλων -ο υπουργός.
"Το μήνυμα που λάβαμε σήμερα είναι ότι δεν φτάνει να κλαίμε μόνο πάνω σε χυμένο γάλα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με αποφασιστικότητα και θέληση" υπογράμμισε.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου